Last news in Fakti

26 Февруари, 2012 10:50 824 0

Валентин Михов съди БФС

  • бфс-
  • михов-
  • пфл-
  • съд-
  • отлагане
Валентин Михов съди БФС - 1
Снимка: БГНЕС
Скандал е на път да се разрази заради решението на БФС да отложи първия пролетен кръг на футболното ни първенство. Телевизиите, както и притежателят на правата за излъчване на двубоите Валентин Михов, са бесни от промяната. Причината е, че отложеният 16-и кръг ще бъде изигран като междинен във вторник и сряда. А в тези дни приходите от реклама са далеч по-малко от тези, които постъпват в праймтайма в събота и неделя. Никой от БФС въобще не сметнал за необходимо да уведоми Михов, който в началото на сезона, миналата есен, сам успя да намери 6 милиона лева, които клубовете да си разделят като приходи от телевизионни права.

След отлагането на 16-ия кръг бившият президент на ПФЛ е категоричен, че той и медийните му партньори ще съдят БФС. Според сключения договор за ТВ-излъчване на първенството, несъгласуваните с партньорите промени в програмата може да доведат неустойка по 100 000 лева на мач. Падане на цял кръг се наказва с 800 000 лева. Тези суми ще бъдат удържани, т.е. няма да постъпят в клубовете. През миналия сезон заради несъгласуваното с Би Ти Ви отлагане с един ден на мача Калиакра – “Левски” клубовете бяха лишени от 200 000 лева
.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА