Last news in Fakti

24 Август, 2018 10:29 1 539 2

Тежък жребий за Григор Димитров на US Open

  • димитров-
  • вавринка-
  • жребий-
  • us open-
  • тенис

В първия кръг българският тенисист ще срещне Стан Вавринка

Първата ни ракета Григор Димитров изтегли много неприятен жребий за последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Oще в първия кръг българинът ще има за съперник Стан Вавринка. Двамата играха един срещу друг и на "Уимбълдън", когато швейцарецът спечели в 4 сета. Ако продължи, Григор може да срещне в третия кръг Милош Раонич, а в четвъртия е възможно да се изправи срещу любимеца на домакините Джон Иснър.

Димитров и Вавринка попаднаха в четвъртината на третия поставен Хуан Мартин Дел Потро, който започва срещу квалификант, а в трети кръг може да играе с Анди Мъри.

В горната половина на схемата топ поставеният е Рафаел Надал. Испанецът стартира турнира с двубой срещу своя сънародник и добър приятел Давид Ферер, с когото са играли общо 30 пъти до този момент, а в неговата четвъртина са още Доминик Тийм и Кевин Андерсън. В трети кръг е възможна среща с Карен Хачанов, а на осминафиналите – с Кайл Едмънд или представителя на домакините Джак Сок.

Намиращият се в отлична форма Новак Джокович попадна в четвъртината на Роджър Федерер и мач между двамата големи е възможен още на четвъртфинал. Федерер би могъл да има тежка задача в трети кръг срещу Ник Кирьос, ако здравословното състояние на австралиеца му позволи да участва пълноценно в турнира.

Джокович пък може да срещне стария си познайник Ришар Гаске в трети кръг и Лука Пуй или Пабло Кареньо Буста в осминафиналите. Първият противник на сърбина е Мартон Фучович, докато Федерер ще срещне Йошихито Нишиока от Япония.

В третата четвъртина потенциално може да има четвъртфинал между Александър Зверев и Марин Чилич, но в тази част на схемата са още Давид Гофен и Кей Нишикори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каунь

    2 0 Отговор
    Какво е "Тежък жребии" За мързеливец в сравнение със сърбина който отиде на почивка за година и пак гази. Робският характер на Проситутката, не дава шанс за изява. П.С. Не е християнско да имаш идоли. 2-ра божия заповед. И някой проверил ли му е данъчните декларации?!?!?
  • 2 Ники

    3 0 Отговор
    Айде пак 2 седмици US OPEN ... Радвам се , щото схемата е голяма има много баламурници нашия ще поиграе поне до към 3 мача ... демек поне една седмица , И то кво стана айде пак за 2 ри пореден път ще си заминем 1 ви кръг ... На тоя отгоре с Декларацийте да му кажа, че Димитров има Monaco Residence .. демек там си плаща данъците , опа извинявам се там няма данъци !!