Last news in Fakti

2 Септември, 2018 10:39 1 144 8

Левски лети при Стоянович, дръпна с 3 точки на върха

  • левски-
  • стоянович-
  • берое

Левски победи минимално гостуващия Берое с 1:0 в мач от седмия кръг на Първа лига и след петия пореден успех под ръководството на Славиша Стоянович не само остана на върха, но и дръпна с 3 точки пред големия си съперник ЦСКА. Французинът Антони Белмонт (50) донесе трите точки за "сините" с първия гол в професионалната си кариера.

„Сините“ имаха инициативата и повече положения за гол през първата част, но гостите пък веднъж удариха греда и също имаха своите шансове за попадения, пише "Блиц". Хали Тиам, Жерсон Кабрал и Давиде Мариани от домакините не успяха да намерят целта, а при една от опасните атаки Серджиу Буш се засуети и спъна.

Най-чистите положения за гостите пропиляха Борислав Цонев, след чийто удар в 21-ата минута Полачек спаси с върха на пръстите си, и две минути след това Ерол Алкан, пратил с глава топката в гредата. В 40-ата минута Полачек и Иван Горанов не се разбраха добре, а Рубен Бригидо чукна топката, но не успя да я насочи във вратата на "сините".

Пет минути след началото на второто полувреме Левски успя да поведе след бърза контраатака. Топката премина в наказателното поле на противника последователно през Буш, Кабрал и Цветкович, който я върна назад към Антони Белмонт, а французинът със силен удар се разписа за 1:0. Това бе първи гол в професионалната кариера на Белмонт.

Лека полека гостите изнесоха играта в по-предни позиции и се опитаха да натиснат. В 68-ата минута Борислав Цонев от гостите шутира отдалеч и топката премина близо до вратата. Десет минути след това Рубен Бригидо бе близо до изравняването, но Полачек отрази с вещина силния му удар. Последваха пропуски на Мариани от домакините и Меска и Матеус Леони от гостите, за да се стигне до добавеното време, в което Левски можеше да направи победата си по-убедителна. Милош Цветкович пусна хитро за Паулиньо, чийто удар обаче бе избит от Перниш. Шанс за добавка имаше и Костов, но притичалият Иван Бандаловски изчисти топката от голлинията.

След шестата си победа от началото на сезона и пета под ръководството на Славиша Стоянович "сините" са лидери с 19 точки и 3 повече от ЦСКА. Берое допусна първа загуба в шампионата и засега остава трети с 12 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    9 4 Отговор
    Левски е отбор от друга планета! Толкова е силен. Трябва да играе в групите на ШЛ с уайлдкарт!
  • 2 Цска

    5 12 Отговор
    Лити лити дукъту ни кацни на червния и ут тамм шти почни да си спуска надолу надолу

    Коментиран от #6, #7

  • 3 От тука до

    7 4 Отговор
    Филипините - САМО СИНИТЕ !
  • 4 филип

    1 4 Отговор
    ЛЕВСКИ НО ЗАЩО ЛЕВСКИ ПО ДОБРЕ ЧЕ ГЕВАРА.
  • 5 филип

    1 4 Отговор
    ЛЕВСКИ НО ЗАЩО ЛЕВСКИ ПО ДОБРЕ ЧЕ ГЕВАРА.
  • 6 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Цска":

    Шът бе червен шумкар!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гиби

    2 0 Отговор
    Левскарите са жалка ревяща паплач !