Last news in Fakti

8 Септември, 2018 12:03 1 318 0

Джокович е вторият финалист в САЩ

  • финал-
  • джокович-
  • нишикори-
  • тенис-
  • us open-
  • дел потро

Сърбинът победи Кей Нишикори с 6:3, 6:4, 6:2

Новак Джокович беше безмилостен във втория полуфинал на US Open и записа успех с 6:3, 6:4, 6:2 над Кей Нишикори от Япония. Така сърбинът се класира за финала на турнира, където ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро от Аржентина. Това ще бъде осми финал за Джокера на Откритото първенство на САЩ, където триумфира през 2011 и 2015 г. Само Иван Лендъл и Пийт Сампрас имат повече финали от Джокович в Ню Йорк.

Ноле, който наскоро спечели „Уимбълдън“, постоянно държеше Нишикори под напрежение на корта, стигна до 18 брейкбола и спечели 80% от своя първи сервис. Така сърбинът стигна до успеха след два часа 23 минути на корта. За Джокович това беше реванш срещу японеца, от когото загуби на US Open през 2014 г. Като цяло Джокера вече има 15 победи в 17 мача срещу Нишикори и спечели и четирите срещу между двамата през тази година.

На финала в неделя Новак Джокович ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро, който стигна до мача за титлата след отказване на Рафаел Надал заради контузия. Ноле има 14 победи и 4 загуби в мачовете си срещу аржентинеца. Два от успехите му над Кулата от Тандил в 10-годишното им съперничество са на US Open – през 2007 и 2012 г.

„Никога не сме играли на финал един срещу друг. Имам голямо уважение към Дел Потро като човек и тенисист. Той е невероятен. В миналите години имаше много контузии и здравословни проблеми, но се върна със същата сила. Това е играч за големи мачове“, коментира Джокович, който ще опита да спечели 14-ата си титла от Големия шлем в неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА