3 Март, 2012 15:45 1 913 0

Тийнейджърка спечели световна купа по ски-скок

  • хендриксън-
  • световна купа-
  • ски-скок-
  • дзао-
  • маяги-
  • таканаши-
  • ирашко-
  • вон-
  • сочи
Тийнейджърка спечели световна купа по ски-скок - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската тийнейджърка Сара Хендриксън спечели първата световна титла за жени по ски-скок. 17-годишната състезателка стигна до победата в съботната надпревара в Дзао, японската перфектура Мияги, след като скочи и в двата си опита на 99.5 метра. 

С двата си скока Хендерсън получи 253.8 точки и победи местната състезателка Сара Таканаши, която завърши с 1.1 точки по-малко при скокове от 98.5 и 99.5 метра. Американката получи 100 точки за генералното класиране за световната купа и оформи актива си на общо 889 пункта, което беше достатъчно за титлата през първия сезон в женския ски-скок. На второ място в момента е австрийката Даниела Ирашко, която остана на трето място в Дзао. 

"В началото на сезона дори не ми минаваше през ума, че мога да спечеля титлата. От тогава до момента обаче спечелих седем старта, което е резултат от психическата ми устойчивост по време на състезанията. Ключът е в това, че в официалните скокове повтарях постиженията от тренировките. Получих огромно вдъхновение от Линдзи Вон и исках да следвам нейния път в ските. Спечелих първата си титла и ще ми трябват месеци, а може би и години, за да повторя нейните постижения", каза Хендриксън. 

Миналата година Международният олимпийски комитет вкара ски-скоковете за жени в календара за сезона, както и в програмата за зимните игри в Сочи през 2014 година. До края на настоящия сезон остават още три състезания, като следващото отново е в Дзао.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА