4 Март, 2012 18:33 2 237 1

Кими Райконен остана на върха в последния ден на тестовете

  • кими райконен-
  • предсезонни тестове-
  • формула 1
Кими Райконен остана на върха в последния ден на тестовете - 1
Снимка: Кими Райконен, ЕПА/БГНЕС

Кими Райконен остана на върха на класирането в днешния последен ден на предсезонни тестове във Формула 1. Финландецът постави най-доброто време за деня малко преди обедната почивка и предвид състезателните симулации, които повечето отбори предприеха, никой не застраши времето на финландеца, а и малцина успяха да подобрят собствените си времена през втората половина на днешния тестови ден.

Класирането се запази същото като това от преди обед, като Алонсо и Сена оформиха топ 3. По-назад се наредиха Нико Хюлкенберг с Форс Индия, Камуи Кобаяши със Заубер и Люис Хамилтън. Проблем с двигателя на Заубера на Кобаяши причини и червен флаг, но от швейцарския отбор увериха, че проблемът не е сериозен и са напълно подготвени за началото на сезона.

По-назад се нареди Люис Хамилтън с Макларън, следван от Виталий Петров с Катерам и Михаел Шумахер с Мерцедес. Единственото разместване дойде от другия пилот на Уилямс Пастор Малдонадо, който през следобеда покара новия болид по трасето край Барселона. Той остана девети, измествайки Даниел Рикардо с Торо Росо на десета позиция.

Себастиан Фетел и Ред Бул създадоха истинска мистерия днес. След като тимът тества различни нови части по болида днес, в крайна сметка германецът успя да завърти едва 23 обиколки. Според запознати, RB8 е претърпял повреда в скоростната кутия, както и на новото предно крило.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    0 0 Отговор