Last news in Fakti

6 Март, 2012 13:37 781 0

Абрамович оглеждал Льов за Челси

  • челси-
  • роман абрамович

Собственикът на Челси Роман Абрамович е провел лична среща със селекционера на немския национален отбор Йоахим Льов, предаде Гонг.бг.

Руският олигарх е предложил на 52-годишния специалист да оглави лондонския тим след края на Евро 2012.

Бизнесменът уволни Андре Вилаш-Боаш и назначи временно на поста неговия помощник Роберто ди Матео. Сега Роман Абрамович търси осмия мениджър, който да поеме отбора за последните осем години.

Сред останалите кандидати за овакантения пост в Челси са Жозе Моуриньо, Рафаел Бенитес и Хосеп Гуардиола. Според последните информации обаче във фаворит се превръща Йоахим Льов.

Роман Абрамович дори вече е имал възможността да се срещне лично със селекционера на Германия в хотел в Женева. Руснакът е предложил на Льов да приключи участието си с Бундестима на Евро 2012 това лято и едва след това да приеме поста на „Стамфорд Бридж“.

Собственикът на Челси Роман Абрамович ще трябва да извади 15 милиона паунда неустойка, ако иска да върне отново Жозе Моуриньо начело на тима, след края на настоящия сезон.

Сумата ще бъде компенсация за Реал Мадрид, чийто старши треньор в момента е португалският специалист.

В същото време, английските медии не пропускат да споменат, че ако руският олигарх се спре на настоящия наставник на Барселона – Хосеп Гуардиола, тогава няма да бъдат изплащани подобни колосални суми.

Причината е, че договорът на испанеца изтича през лятото, а самият специалист все още не бърза да подписва нов с ръководството на каталунците.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА