8 Октомври, 2018 10:27 1 038 0

Барселона с нова издънка в Примера

  • барселона-
  • равенство-
  • меси-
  • издънка-
  • валенсия

Каталунците стигнаха само до 1:1 с Валенсия

Шампионът Барселона е подхлъзна в четвърти пореден мач за първенство, след като завърши 1:1 при визитата си на Валенсия в среща от осмия кръг и отстъпи първата позиция на Севиля. Андалусци се изкачиха на върха след победата си вкъщи над Селта (2:1) по-рано и с 16 точки остават лидери, а каталунците са втори с точка по-малко. Есекиел Гарай (2) откри резултата за „прилепите“ на Местая, а Лионел Меси (23) изравни.

Домакините имаха сериозен повод за радост още в самото начало, след като Жерард Пике допусна грешка при центриране от корнер и на практика асистира на Есекиел Гарай (2), който от непосредствена близост вкара първия гол в мача. „Прилепите“ продължиха да играят силно и пропуски направиха последователно Батшуай и Жифри Кондогбия, които не намериха целта.

В 12-ата минута Гедеш напусна с контузия и в игра за Валенсия се появи Денис Черишев, а секунди по-късно Батшуай направи нов пропуск, след като този път Тер Щеген се намеси решително и спаси.

Постепенно каталунците успокоиха устрема на съперника, а Луис Суарес и Лионел Меси отправиха първи застрашителни удари. В 22-ата минута Суарес поиска дузпа, но съдията не посочи бялата точка, а и не получи помощ от ВАР в тази ситуация. Минута по-късно Лео Меси (23) изравни след двойно подаване със Суарес. След гола Барса обсади наказателното поле на домакините, но без успех.

След почивката пропуски в първите минути направиха Черишев от Валенсия и Котиньо от гостите. Каталунците пак бяха по-настоятелни, но Меси, Суарес и Коутиньо нямаха късмет при завършващия удар. От „прилепите“ Кевин Гамейро най-често застрашаваше вратата на Тер Щеген.

В 78-ата Луис Суарес отново претендираше за дузпа, но пак не получи такава за изблъскване в гръб. До края на мача Меси имаше възможност на два пъти да огорчи вратаря Нето, но в първия случай шутира покрай вратата, а във втория бе спрян от Гарай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА