20 Ноември, 2018 00:10 2 385 10

Жалко! България не успя да се класира напред в Лигата на нациите

  • българия-
  • кипър-
  • норвегия-
  • иванов-
  • словения-
  • лига на нациите-
  • отпадане

Националите ни направиха 1:1 със Словения, докато Норвегия победи Кипър с 0:2

Националният тим на България завърши 1:1 с гостите от Словения в последната си среща от група 3 в Лига C на Лигата на нациите. "Лъвовете" поведоха с гол на резервата Галин Иванов (68), а Миха Зайц (75) изравни и оформи крайния резултат. Така "трикольорите" останаха втори в крайното класиране на 2 точки зад Норвегия, чийто тим спечели с 2:0 при визитата си на Кипър.

Националите ни изиграха сравнително добро първо полувреме, но не успяха да реализират някое от създадените от тях положения пред противниковата врата. Първият точен удар беше на Ивелин Попов в 8-ата минута, но Белец без проблем спаси. Две минути след това Вербич от гостите направи голям пропуск, след като засече остро центриране на Безяк, но прати топката встрани от вратата.

В 15-ата минута Костов пропусна добра възможност, пращайки топката над вратата след подаване на Антон Недялков. Последваха равностойни минути с много борба за първа топка на терена. В 33-ата минута Костов направи самостоятелен пробив и шутира силно, но отново над вратата на Белец. Последва добър пробив на Костадинов, който доведе само до корнер.

През втората част националите ни продължиха да търсят активно гол, който да им даде надежди за победа. В 50-ата минута Ивелин Попов отправи удар с глава след центриране отдясно, но прати топката в ръцете на Белец. Десетина минути по-късно голям пропуск за гостите направи Иличич, който шутира над вратата на Петков.

Усилията на "трикольорите" бяха възнаградени в 68-ата минута, когато Божиков намери Страхил Попов, който центрира отдясно и влезлият като резерва Галин Иванов вкара с глава за 1:0. В този момент националите имаха нужда от още две попадения, за да финишират първи в групата, тъй като по същото време Норвегия водеше с 2:0 в Кипър.

Гостите обаче много бързо отвърнаха на удара и Миха Зайц изравни в 75-ата минута за 1:1 с премерен удар от средна дистанция. Това бе първи точен удар за словенците в мача.

В самия край националите ни имаха няколко шанса да преодолеят Белец, който обаче спаси всички удари към вратата си. На свой ред пък гостите също имаха шанс да стигнат до победата в добавеното време, но Петков отрази шута на излезлия сам срещу него Безяк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    26 1 Отговор
    Е па толкова си могат.
  • 2 Шаран БГ

    11 3 Отговор
    За какво ходи президент Радев у Словения, като не можа да уговори една победа за нашите "лъвове" ??!!
  • 3 Тренера

    15 1 Отговор
    Не могат да ритат футбол обаче могат да бият всеки отбор по света на пиене и танци!!
  • 4 Никола Николов

    21 0 Отговор
    Има правда.На нас ни се иска да преминем в горната група,но заслужаваме ли?
    1. Кого победихме и на наш терен и на техен? Отговор (Никой)
    2. Имаме три победи(по една с всеки отбор в групата). Коя беше категорична? Отговор. ( Никоя).
    3. Има ли друг отбор в групата с по добри показатели. Отговор (Да)
    Това са ни възможностите. Играем добре защото отборите са в нашия ранг. Какво ще правим в по горна група? Това не са критики . Да приемем реалностите и да се развиваме. Много добър турнир и браво на УЕФА как са го замислили.
  • 5 хахахаха

    9 3 Отговор
    важното е че гришо побеждава и мачка наред ....циците на баба си :)
  • 6 Ники

    3 0 Отговор
    Знаете ли кога положението е много зле даже трагично ... Когато на отборите от 3 та дивизия като Кипър и Словения .... започнеш да им викаш добри отбори ...

    Коментиран от #7

  • 7 Бобо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ники":

    Ей, Ники, не говори така, да знаеш, че има и четвърта дивизия,накъдето сме тръгнали.
  • 8 извод

    1 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Футбола ни е функция на стандарта на живота. Отнася се и за дрругите спортове. Напразно се хабите да критикувате или да хвалите спортистите.
  • 9 Митко

    0 1 Отговор
    Все пак добре се предствихме,трябваше снощи да бием,но...Все пак победихме Словения в Любляна,Норвегия в София и Кипър,и имахме само една загуба.
  • 10 Метгонтан

    0 0 Отговор
    Нищо нищо , по добре да не заемат мястото на някой който заслужава. А и ако се класират наште , ше фалират чалготекити