2 Януари, 2019 10:11 3 454 6

Григор победи Милман и отиде на четвъртфинал срещу Нишикори в Бризбейн

  • григор димитров-
  • милман-
  • нишикори-
  • бризбейн

Час по-късно игра на двойки и отпадна

Григор победи Милман и отиде на четвъртфинал срещу Нишикори в Бризбейн - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира на твърди кортове от ATP 250 в Бризбейн (Австралия). Най-добрият български тенисист победи с 6-3, 6-4 представителя на домакините Джон Милман.

За разлика от миналата година, когато Гришо победи много трудно същия съперник, сега хасковлията беше убедителен и се наложи за 1 час и 29 минути игра.

27-годишният българин контролираше събитията на корта, като само в средата на втората част Милман имаше известно предимство.

Григор започна много силно и агресивно, пише topsport.bg. Австралиецът спаси две точки за пробив още в първия си сервис гейм, но българинът направи брейк на нула за 4-2, което се оказа решаващо за спечелването на първия сет, продължил 36 минути.

Тенденцията се запази във втората част и Димитров поведе бързо с 4-1. Милман, който е роден в Бризбейн се върна в мача и изравни за 4-4. Той дори поведе с 40-15 в следващия си сервис гейм. Българинът показа характер и успя да обърне гейма да направи последния пробив мача. След това, сервирайки приключи със съпротивата на съперника си.

Гришо направи 6 аса и само 2 двойни грешки.

Кей Нишикори беше съперник на Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира в Бризбейн. Японецът, който е поставен под номер 2, победи Денис Кудла от САЩ със 7:5, 6:2 в среща от втория кръг. За Кей това бе първи мач за сезона.

Нишикори и Григор са играли пет пъти помежду си, като японецът има четири победи, припомня sportal.bg. Единственият успех на българина обаче е именно в Бризбейн. През 2017 г. той печели на финала с 6:2, 2:6, 6:3.

Японецът започна миналия сезон след дълго отсъствие поради контузия, но отбеляза изключителен прогрес през годината и завърши като номер 9 в света. Той игра финал в Монте Карло, четвъртфинал на "Уимбълдън" и полуфинал на US Open, като на двата турнира от Големия шлем загуби от бъдещия шампион Новак Джокович.

По-късно в турнира на двойки Григор Димитров и партньорът му Райън Харисън (САЩ) отстъпиха на Джо Салисбъри и Раджеев Рам (САЩ) с 2:6, 5:7 на двойки на турнира в австралийския град Бризбейн. Хасковлията излезе на корта по-малко от час, след като победи на сингъл Джон Милман, а това се отрази на играта му, пише "Блиц Спорт".

Григор сподели, че причината да играе в турнира на двойки е да натрупа повече минути на корта в началото на сезона.

Салисбъри и Рам бяха по-добри на корта и заслужено продължават в следващия кръг, докато Григор Димитров ще се насочи само към мачовете на сингъл и преследване на титлата в Бризбейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    10 1 Отговор
    Дано 2019г се окаже успешна за Григор и той се завърне в ТОП 5 !!!
  • 2 Спартак в игра

    1 1 Отговор
    Поздравления , Грегор!
    Добър, местен скалп!
    Продължавай, с наказателната, Деронска акция!
    На костеливия, японски орех ,с костеливата ,тракийска ,тактика на Спартак!
    Един ден, всички ще умрем, но нека, да не е ,тази година!
  • 3 FUCK OFF

    2 3 Отговор
    МАЧКАЙ ГРИГОРЕ....НАРЕД ПИЧ....
  • 4 Хел и Видеоигри

    2 3 Отговор
    Браво ! Все така да е !
  • 5 Ицо Багера

    0 0 Отговор
    Първоначално, четейки заглавието на новината ми се стори, че името на съперника е "Милфман" и си се посмях сам :). Иначе браво на момчето, да ги "разпердушинва" наред !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.