Last news in Fakti

8 Януари, 2019 16:55 1 686 3

Стоянович: Левски работи прекалено бавно

  • стоянович-
  • селекция-
  • нови-
  • чистка-
  • вратари-
  • божинов-
  • бандаловски-
  • договор

"Божинов и Бандаловски си правят реклама на гърба на Левски", заяви наставникът на "сините"

Наставникът на Левски Славиша Стоянович даде традиционната си пресконференция след първата тренировка на "сините" за 2019 година. Специалистът призна, че е дал списък с желаните от него футболисти в Левски, като до момента клубното ръководство е направило прекалено малко. Стоянович коментира и бъдещето си в клуба, заявявайки, че иска да постигне нещо с Левски в престоя си на "Герена".

"Левски трябва да играе добър футбол не само 50 или 60 минути, а 90 минути. Има много добри отбори и директни конкуренти, срещу които трябва да покажем добра физика и тактика. Имаме отбор и организация. Когато нещо не се получава обаче, трябва да направим промени, за да бъдем по-силни. Хората ни подкрепят. Феновете показват подкрепата си към мен, футболистите и фланелката. Георги Иванков обича Левски и е боец. Той ще помогне на отбора. Дал съм списък с футболистите, които искам, но засега е направено малко", започна наставникът.

Всичко опира до финансите. Не можеш да държиш 28 футболисти и в същото време да докараш още четирима. Трябва да се освободят места. Трябва да вървим крачка по крачка. Изгубихме фокус, но ще видим накрая дали сме успели да постигнем нещо. Клубът знае кои футболисти искам. Появиха се информации за футболисти, които си правят само реклама. Валери Божинов и Иван Бандаловски си правят реклама на гърба на Левски. Те са добри футболисти и ги знам още от времето, когато играха в Партизан", допълни треньорът.

"Ще видим на кои позиции ще привлечем нови попълнения. Трябва да има повече българи в състава и да се търсят добри състезатели. Едно е да кажа какво искам, но друго е какво ще се случи. Имал съм ситуации, в които съм стигал до Шампионска лига с Цървена звезда, но отпадахме в Лига Европа. Да се надяваме, че този път няма да се случи. Знам, че има интерес към нашите футболисти, но ще видим кои ще си тръгнат. Не искам да поставям условия. Знам как искам да работя. Завършихме първенството на 15 декември, а на 16 се срещнахме с ръководството, за да обсъдим изминалия полусезон. Тогава си казахме всичко. Всичко може да се случи във футбола и да загубим някои мачове. Искам да постигна нещо с Левски. Не съм дошъл тук и да си тръгна, без да направя нещо с клуба", коментира Стоянович.

Специалистът обяви, че в момента сините разполагат с 34 футболисти и шестима вратари, а иска да останат 24 състезатели и трима вратари. Той допълни, че договорът му с клуба не е за още 1,5 години, а до лятото.

“Имаше много инсинуации и спекулации през последния месец. Имаше оферти към мен от два клуба. Ако всичко е ОК, имам договор до юни, а не както се твърди за още 1,5 години. През юни клубът може да каже “не”, същото мога да кажа и аз.

До юни трябва да работим както трябва и както Левски иска”, каза Славиша Стоянович по повод информациите, които го свързваха с националния отбор на Латвия.

“Исках да почнем с нови играчи. Искам колкото е възможно по-бързо да се приключи със селекцията.

В момента разполагаме с шестима вратари и 34 играчи, което е много. Моето желание е да пътуваме за Кипър с 24 играчи и трима вратари. Надявам се новите попълнения да дойдат по-бързо. Надявам се да вземем централен защитник, халф и качествен нападател. С Райнов се преговаря, но е трудно”, каза Славиша Стоянович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    4 2 Отговор
    ЗАКРИВАЙЙЙ КОЧИНАТА У ПУДУЯНЕ

    Коментиран от #2

  • 2 Киро

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ицо":

    ЦСКА се поддържа от домусчиев затова още кретате.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.