21 Януари, 2019 15:34 1 589 1

Серина Уилямс победи световната номер едно

  • уилямс-
  • халеп-
  • australian open-
  • тенис

Симона Халеп не успя да издържи на мощта на американката

Защитата на Симона Халеп дотук работеше безупречно в Мелбърн, но на осминафиналите се пропука срещу крайно мотивираната за успех седемкратна шампионка Серина Уилямс. Американката трябваше да се въоръжи с търпение, за да реши изхода от битката на „Rod Laver Arena“ след близо два часа – 6:1, 4:6, 6:4.

Това бе девета победа на 37-годишната тенисистка над световната № 1 от общо десет мача помежду им. На четвъртфиналите Серина ще се изправи срещу Каролина Плишкова, която по-рано днес размаза Гарбине Мугуруса с 2:0 сета. Двете тенисистки играха изключително равностойно, като вкараха над 60% от първите си сервиси и спечелиха над 70% от точките в тези случаи. Халеп дори направи по-малко грешки – 12 срещу 31 за опонентката, но Уилямс властваше в ключовите моменти.

Двубоят започна кошмарно за Серина, която допусна пробив на нула още в откриващото си подаване. Халеп обаче не съумя да се възползва от ранния шанс, който получи, и се пропука в опита си да затвърди брейка. Спаси две точки за пробив, но при третата нямаше отговор – 1-1. Оттам нататък седемкратната шампионка започна да доминира от основната линия, а играта ѝ на ретур бе великолепна. Румънката успя да спечели едва 45% от точките на първи начален удар до края на частта.

Серина пък осъществи два брейка и затвори сета при 6-1 с гейм на нула. Направи общо 10 уинъра и 6 непредизвикани грешки, възползвайки се от петте грешки на опонентката и слабата ѝ продуктивност – световната №1 завърши разиграване с уинър само в три случая.

След подновяването на играта двете си размениха по пробив и стигнаха до 2-2. Халеп обаче започва да показва много по-добра ефективност на спечелените точки на първи начален удар, а и подобри значително играта си от основната линия. В доста от случаите румънката контролираше разиграванията и завърши няколко прекрасни комбинации с уинъри. В деветия гейм взе подаването си на 15, а Серина сервираше за оставане в сета – 4-5. Американката допусна грешка и Халеп поведе с 30-0.

Макар да изравни, Уилямс допусна нов спад в играта си. Топ поставената завърши бекхенд по правата, с което си изработи брейкбол, а топка в аут на Серина установи паритет в сетовете – 6-4.

Румънката отрази брейкбол в първото си подаване в третия сет, а в шестия гейм подложи опонентката на огромно изпитание. Серина диктуваше темпото, но Халеп показа желязната си защита и печелеше точки от губеща позиция. Американката обаче отразите трите брейкбола, които предостави на съперничката си, и измъкна гейма след над 8 минути игра, пише "tenniskafe".

При 3-3 и сервис на Халеп румънката се пропука. Тя осъществи два уинъра от дъното на корта, но седемкратната шампионка контролираше разиграванията и с помощта на агресията си успя да измъкне пробив – 4-3. До края Уилямс не изпусна контрола и завърши мача на свое подаване – 6-1 4-6 6-4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Тази Серина , може спокойно да пребори две мечки гризли едновременно .