Last news in Fakti

26 Януари, 2019 11:34 2 030 2

Чудото при Оле Солскяер продължава: Осма поредна победа за Юнайтед

  • манчестър юнайтед-
  • арсенал-
  • победа-
  • загуба-
  • оле солскяер

Манчестър Юнайтед повали Арсенал с 3:1

Отборът на Арсенал загуби домакинството си на Манчестър Юнайтед в мач от 4-ия кръг на ФА Къп и бе елиминиран от надпреварата. Битката на "Емиратс" завърши при резултат 1:3, предава topsport.bg.

Попадение за домакините осъществи Пиер-Емерик Обамеянг, докато за победителите се разписаха Санчес, Лингард и Марсиал. Това бе и първият мач за бившия чилийски футболист на "артилеристите" на "Емиратс" след трансфера му на "Олд Трафорд".

Лоран Кошиелни пък бе заменен принудително през второто полувреме на двубоя, след като бе неволно изритан под ухото от Ромелу Лукаку. Челюстта на французина се наду страховито, а от областта под нея се виждаше и кръв. Той напусна терена като едва успя да поздрави мениджъра си.

Първото полувреме предложи истинско зрелище за феновете, като заканите за положения без край и напрежение от началните секунди бяха оправдани. Акциите на двата тима се редуваха една след друга като на всички бе ясно, че е просто въпрос на време резултатът да бъде открит.

В първите минути от сблъсъка Арсенал опита да наложи известен териториален превес, но малко по малко атаките на Юнайтед ставаха все по-опасни и по-опасни.

В рамките на само 3 минути игра - между 30-ата и 33-ата - резултатът не просто бе открит, а гостите вече водеха с два гола преднина.

Първо Лукаку проби по десния фланг и изведе по прекрасен начин Санчес зад защитата и очи в очи с Чех, чилиецът преодоля вратаря и с точен изстрел откри резултата.

Малко по-късно пък, отново след добри действия на Лукаку по фланга, пред Лингард се откри свободна зона, той получи подаване и с премерен шут покачи на 2:0 в полза на тима си.

Три минути преди почивката Пиер-Емерик Обамеянг върна състава си в срещата с попадение за 1:2. Той бе точен на празна врата, след като светкавично подаване в пеналта не достигна до нито един от съотборниците му, намиращи се пред него, но пък "кацна" на крака му и от малко повече от метър разстояние голмайсторът не сгреши.

В продължението на тази първа част и Мустафи можеше да вкара гол за Арсенал, но късметът не беше на негова страна.

Второто полувреме стартира с уникално спасяване на Ромеро, който улови с върха на пръстите си топката, изстреляна с глава от Рамзи. След това се стигна и до контузията на Кошиелни, който подобно на Сократис бе принудително заменен.

В игра за Юнайтед се появиха Рашфорд и Марсиал, които определено раздвижиха значително съотборниците си и ги активизираха да се движат далеч по-настойчиво в предни позиции.

За Арсенал притежанието на топката в определени моменти надминаваше границата от 60%, но въпреки това чистите голови ситуации не бяха много за отбора.

Крайното 3:1 оформи Марсиал, който се разписа в 82-ата минута на мача, след пас на Погба. Антони вкара топката в мрежата с прецизен диагонален изстрел.

Това е турнирът, който двата гранда са печелили най-много, съответно 13 и 12 пъти, а далеч зад тях за Челси и Тотнъм с по 8 трофея.

Оле Гунар Солскяер присъстваше на всички заглавия след поемането на Юнайтед. Под негово ръководство 20-кратният шампион на Англия има вече 8 успеха от 8 двубоя, като 6 от тях завършват с поне два гола разлика в полза на "червените дяволи". Голям фактор за амбициозната серия е първото попадение, което неизменно е в полза на отбора на норвежеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Збигнев Бжежински

    1 10 Отговор
    На бас, че ако започне сезона от началото няма да е така. Този го биваше само за резерва :):)
  • 2 Иванчо l-ви

    2 0 Отговор
    Glory Glory
    Man. United