31 Януари, 2019 13:58 1 367 3

50 хиляди публика на... женски футбол

  • публика-
  • зрители-
  • женски футбол-
  • атлетик билбао-
  • атлетико мадрид-
  • купа на кралицата

Рекордът бе поставен в Билбао

Точно 48 121 зрители заеха места на “Сан Мамес” тази вечер, за да гледат на живо четвъртфиналната битка за Купата на кралицата в Испания между женските отбори на Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид. Това е рекордна посещаемост за женски мач в Европа.

Предният рекорд също беше поставен в Страната на баските. През 2003 година на разрушения вече “Сан Мамес” присъстваха 35 хиляди зрители, за да изгледат на живо как “лъвиците” печелят титлата. Тази вечер баските не успяха да зарадват феновете си и загубиха с 0:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К.К.

    7 0 Отговор
    Женския футбол е много по-добър от нашето първенство, особено световното е класи над висшата ни лига.
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    У нас на вечния двубой Левски-ЦСКА я са се събрали 2,3хиляди, я не, зависи колко са успели да подпият. Срамно е и се вижда, как другите страни съхраняват смислени събития, а у нас всичко е покварено и освен на чалга концерт нищо друго не може да привлече хора. Пример, живея в малък град, постараха се и направиха рок концерт, хубави песни, добри певци, а публиката нямаше и 100човека с приятели и познати. Но дойде ли някоя поп-фолк певица на площада не може да си намериш място и се пълни с няколко хиляди души. Това си зависи от хората, има на какво да се ходи, но хората си искат простащината и това е.
  • 3 Истината

    6 0 Отговор
    Изобщо не сте в час със женския футбол - стадионите обикновено са пълни, нявсякъде в Европа и Ю.Америка! Женският футбол е много по агресивен, уменията им не отстъпват на мъжките "манекенчета", а решителността и драматизма от ХХ хромозомите правят този спорт да се признае за еволюирал! Балетистчета и манекенки с по 100млн. € заплата не могат да се мерят с 2 отбора ЗАКЛЕТИ садо-мазо ЛЕСБИЙКИ !!!