Last news in Fakti

1 Февруари, 2019 13:28 1 156 0

Важна победа за националния ни тим по футзал

  • футзал-
  • национален отбор-
  • световна квалификация-
  • естония-
  • черна гора-
  • българия

"Лъвовете" събраха 4 точки от първите си два мача

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на драматичен мач по футзал между България и Естония, който завърши с победа с 3:2 за българския отбор. Срещата се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна и е част от квалификациите за световното първенство по футзал.

На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Спорт“ в община Варна Кристиан Димитров, Румен Вълков – президент на Аматьорската футболна лига, Александър Александров – председател на Комисия за футзал и мини футбол към БФС и Минко Христов директор на ДКС Варна.

Естонският тим на два пъти поведе в резултата, но с гол на Владимир Бахъров от Варна Сити и две попадения на Димитър Цветанов от Черно море българите достигнаха до крайния успех. Това е вторият квалификационен мач за България, след като във вторник направихме 1:1 с Черна гора.

Българският отбор е в Група „G“ от квалификациите за световното първенство заедно с Холандия, Черна гора и Естония. Квалификациите се провеждат в зала „Конгресна“ на ДКС Варна до 3 февруари. Утре (2 февруари) от 19:00 часа България играе с „лалетата“. В следващия квалификационен кръг преминават първите два отбора от всяка група, които ще се срещнат с тимовете от топ 16.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА