Last news in Fakti

13 Март, 2019 10:28 1 981 3

Роналдо вдъхнови Юве да напише история

  • роналдо-
  • хеттрик-
  • ювентус-
  • шампионска лига-
  • атлетико мадрид

Португалецът отбеляза хеттрик и италианският гранд елиминира Атлетико Мадрид

Роналдо вдъхнови Юве да напише история - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус срази у дома Атлетико (Мадрид) с 3:0 в реванша им от осминафиналите в Шампионската лига и записа феноменален обрат, класирайки се за следващата фаза с общ резултат 3:2. Кристиано Роналдо (27, 48, 86-дузпа) избухна в Торино с хеттрик и класира италианския първенец за четвъртфиналите. Така за първи път в своята история "бианконерите" продължават напред, след като са загубили с 0:2 в първата среща.

Домакините натиснаха мощно от самото начало и удар на Блес Матюиди беше блокиран от Диего Годин малко пред голлинията. Малко след това Джорджо Киелини се разписа след разбъркване при корнер. Голът обаче не бе признат заради фаул в атака на Кристиано Роналдо.

Футболистите на Масимилиано Алегри продължиха да атакуват преди всичко по крилата, а гостите рядко атакуваха и все пак Коке и Гризман успяха да отправят удари. При този на французина бе маркирана засада на Мората. Усилията на „бианконерите“ дадоха резултат в 27-ата минута, когато Федерико Бернардески центрира на далечна греда, където Роналдо надскочи Хуанфран и с глава преодоля Ян Облак за 1:0. Три минути след гола Бернардески стреля от фаул, но на сантиметри от целта. След това италианският национал пробва и задна ножица, но отново не бе точен. До края на полувремето пропуски направиха Роналдо и Киелини от домакините и Мората от гостите.

Четири минути след почивката общият резултат беше изравнен. Кансело центрира на далечната греда и Роналдо отново засече с глава, а Облак изби. Технологията за голлинията обаче показа, че топката е преминала голлинията с целия си обем и резултатът стана 2:0.

Последва тактическо надлъгване, за да се стигне до 74-ата минута, в която Марио Манджукич пропусна с глава от изгодна позиция. Осем минути по-късно и появилият се на терена като резерва младок Мойс Кийн се озова на чиста позиция, но мерникът му изневери.

В 84-ата минута Бернардески беше повален в наказателното поле и последва дузпа за Ювентус, а Роналдо не сгреши от бялата точка и оформи своя хеттрик, класирайки италианския шампион за четвъртфиналите в най-престижната европейска клубна надпревара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубенов

    24 7 Отговор
    Показа защо е най-великия футболист, няма меси няма немеси, РОНАЛДО!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Експерта

    3 1 Отговор
    РОНАЛДО Е КАПАКА НА ОТБОРА,БЕЗ НЕГО НЕ МОЖЕ.ЮВЕ Е ГОТОВ ЗА КУПАТА.