Last news in Fakti

22 Април, 2012 09:00 1 786 4

Чудото стана! Реал победи Барса и докосва титлата в Испания

  • реал-
  • барса-
  • "камп ноу"-
  • испания-
  • роналдо-
  • меси-
  • ел класико-
  • титлата

Разликата между двата испанските гранда в класирането вече е цели 7т. в полза на мадридчани

Чудото стана! Реал победи Барса и докосва титлата в Испания - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът в Испания Реал Мадрид победи с 2:1 вечния си съперник Барселона като гост в суперсблъсъка от 35-ия кръг на Примера.

Така голмайсторите за "лос бланкос" Сами Кедира (17') и Кристиано Роналдо (73') донесоха първи успех на "белите" на "Камп Ноу" от пет години насам.

За "каталунците" точен бе Алексис Санчес (70), но това се оказа недостатъчно и загубата днес на практика гарантира 32-рата титла във витрината на Реал.

Четири кръга преди края на шампионата тимът, воден от португалеца Жозе Моуриньо има преднина от седем точки пред Барса.

Гостите от "Сантиаго Бернабеу" започнаха по-агресивно срещата и опасности създадоха Кристиано Роналди и Карим Бензема.

Така се стигна до 17-ата минута, когато резултатът на "Камп Ноу" бе открит. Валдес изби топката след центриране от корнер, малко преди тя да попадне на главата на Пепе. Капитанът на "блаугранос" Карлес Пуйол обаче не успя да изчисти коженото кълбо от наказателното поле и то попадна в Сами Кедира, който бе точен за 0:1.

След попадението Барса опита бързо да възстанови равенството, но усилията на "каталунците" не бяха възнаградени след пропуски на Тейо и Меси и те се оттеглиха на почивката с гол пасив.

Втората част започна така, както завърши и първата. Отботът на Пеп Гуардиола имаше нужда от 3-те точки и натисна противника си, търсейки попадения.

В 70-ата минута в игра влезе Алексис Санчес, който замени Шави и секунди по-късно се разписа за 1:1 след разбъркване в наказателното поле на кастилци.

Радостта на Барселона обаче бе твърде кратка, тъй като още в 73-ата минута Кристиано Роналдо върна преднината на гостите ,вкарвайки 42-ия си гол за сезона и повеждайки с гол в класацията за голнайстор на Ла Лига пред суперзвездата на "каталунците" Лео Меси .

До края на двубоя Реал се затвори, играейки на контри, а Барса от своя страна не успя отново да намери пътя към вратата, пазена от Икер Касийяс.

В крайна сметка, чудото стана и Реал надделя над Барселона с 2:1, а Успехът е резонен с оглед по-добре изиграния от тактическа гледна точка мач от страна на "белите".

Сега и на двата тима предстоят тежки реванши в Шампионската лига идната седмица, като не е изключено да се срещнат на финала в спор за континенталния трофей.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    barsa prospaha macha inache real shtiaha pak dago d...t
  • 2 Емилия Пантева

    1 0 Отговор
    БРАВО РЕАЛ !!!
  • 3 М.Ю.

    1 0 Отговор
    Най-после да ги накаже някой тези самодоволни типове от Барселона. БРАВО!!!
  • 4 Sami Kedira

    0 0 Отговор
    Е, писна ми вече от Барса. Намериха си най-сетне майстора. И на финала на ШЛ пак ще го д....т!