6 Април, 2019 09:43 967 11

Пенев: Съдиите отново ще са главни герои

  • съдииство-
  • цска-
  • лудогорец-
  • купа на българия-
  • първа лига-
  • очаквания-
  • пенев

"Приличат ми на кръчмарски оркестър - идваш и си поръчваш музиката", заяви наставникът на ЦСКА

Пенев: Съдиите отново ще са главни герои - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди двубоя с Лудогорец от Първа лига. Ел Голеадор коментира и последния мач с "орлите", в който "червените" отстраниха тима на Стойчо Стоев за Купата на България с 1:0 в Разград.

"Генерално няма да има големи промени, но с оглед, че са два мача един след друг, може и да се наложи по-кардинална промяна. Отборът изглежда добре в момента, тренираме и се готвим за мача така, както трябва да бъде", каза Пенев.

"Всички играчи са на добро ниво, имат добри качества. Просто се различават по това как изпълняват функциите на един или друг пост, когато ги преместим. Като цяло гледам да няма дисбаланс в отбора, защото това е важно. Трябва да има вътрешно спокойствие, увереност, за да играят много добре мачовете."

"Единият мач за Купата премина, ние сме доволни, играхме много силно и постигнахме целта. Този мач вече остава в историята и от 2 предстоящи мача срещу Лудогорец, остава да се изиграе един. Това вече е плейоф срещу основния ни конкурент, така че абсолютно всичко е реално. Целта не се променя. Онзи ден казах – от двата мача най-важен беше първият. Сега него го няма, така че остава следващият, който не е по-маловажен мач за нас."

"Анализ в момента няма да правя открит пред вас нито на отбора на Лудогорец, нито на нашия отбор. Той е направен. Каквото е трябвало, сме го взели предвид. Имаме достатъчно време за повече информация към футболистите, ако се наложи. Работим по програма. Ако трябва да се върнем към мача само за едно нещо – и двата отбора играха добре, просто победи по-добрият. С разлика във футболните елементи. Нека там се реши спорът между отборите – на терена и между футболистите, а също и треньорските щабове, които са отстрани. А не – отново казвам и повтарям – основни действащи лица, които да искат да са главни герои, да избиват комплекси, да бъдат съдийската четворка. Не знам доколко е редно и логично четвъртият съдия след три дена да ти свири мач. Ако беше нещо помощник, делегат евентуално… Ако имаме още 4-5 мача в региона, може би двамата странични също ще ни бъдат главни. Това може би са някакви неща, които не познавам в Правилника. За мен не е нормално", продължи той.

"Защо не е нормално ли? Главният съдия свири преди няколко кръга в София, мисля че се представи добре. Поне така го беше отчел делегатът, но това, което направи онзи ден, е наистина недопустимо срещу футбола. Неговите решения през цялото време от мача не могат да бъдат част от един професионален футбол, от един празник. Стадионът е пълен, всички искат да дойдат и да видят футболистите. А той се превърна в основен, негативен, отрицателен герой. Аршинът му беше различен, рискуваше здравето на нашите футболисти в два случая – единият път беше Жоржиньо, другият – Али Соу. Играчи с жълти картони извършиха много фаулове, а не получиха втори жълти. Това не е окей за развитието на нашия футбол, а ние освен за футбол винаги отделяме много време да коментираме съдиите".

"По време на мача очаквам да се случат подобни неща. Не е добре това. Говорим за негативно явление. Тази цялата история, българският футбол, тази футболна централа, съдиите – всичко това ми прилича – някои да не се обидят – на една механа с оркестър. Идваш, поръчваш си една специална, специална музика и тя започва да се свири", добави още Ел Голеадор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пенчо

    7 7 Отговор
    Червен боклук
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 !!!

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЛЮБО ПЕНЕВ":

    Господ е българин
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТУНЬО

    5 6 Отговор
    СЛЕД 1 ГОД В СОФИЯ ЩЕ ИМАМЕ ЧЕРВЕН КАМП НОУ А ЛЕВСКИ И ЛУДОГОРЕЦ ДА СИ ИГРАЯТ НА СТАДИОНЧЕТА ОТ 6000 ДУШИ КАПАЦИТЕТ

    Коментиран от #7

  • 7 МВР

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "ТУНЬО":

    Ще имате да.
    С какво ще го напълните обаче...???

    Коментиран от #8

  • 8 Цаца (ама от едрата)

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "МВР":

    Ще викат статисти...
  • 9 geosat

    5 0 Отговор
    На калпавия вълната му пречи ,не е ли ясно че ние нямаме футбол само харчите и получавите незаслужени пари хурки с хурки !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.