Last news in Fakti

22 Април, 2019 11:01 831 5

Григор Димитров е 43-ти в света

  • димитров-
  • ранглиста-
  • място-
  • тенис-
  • атр

Българският тенисист се срина в ранглистата

Григор Димитров е 43-ти в света - 1
Снимка: БГНЕС

Липсата на успехи на корта в последно време и продължителното отсъствие от игра заради лечение на контузия се отразиха изключително негативно на най-добрия български тенисист. Григор Димитров се срина в световната ранглиста на АТР.

Хасковлията регистрира спад с 15 позиции и вече е 43-и в света с 1030 точки. Това стана факт, след като не успя да защити точките си в Монако от миналата година, когато стигна до полуфиналите, а сега отпадна от Рафаел Надал на осминафиналите.

Последният път, когато Григор се намираше извън Топ 40 на АТР, беше през февруари 2013 година. Тогава той заемаше 41-ва позиция. Сегашното му положение е най-ниското му в световната ранглиста от 2012 година, когато беше 48-и.

Лидер в класацията на АТР е Новак Джокович с 11 160 точки, следван от Рафаел Надал (8085). Челната петица допълват Александър Зверев, Роджър Федерер и Доминик Тийм. В Топ 10 има една промяна, спрямо миналата седмица. Кевин Андерсън измества Кей Нишикори от шестото място. Осми е Стефанос Циципас, а след него са Хуан Мартин дел Потро и Джон Иснър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 4 Отговор
    3ти, 4ти, 34ти, 43ти все тая. Щом не играе на единственното значимо събитие на българска земя ако ще и 10 години да е номер 1 е напълно безполезно в морален план. Големите тенесисти не са така, вижте Федерер, Джоковоч, Вавринка, Мъри и куп други достойни спортисти. Нашият пече бедра на плажа в Монако и задява баби.
  • 2 Ники

    8 2 Отговор
    Интересни са коментарите за Григор ... хората така и не схванаха че не задява нито баби нито нищо щото графика му е такъв че няма време за нищо ... всичко е PR ... относно участието му в БГ .. там нещата са ясни ... с Григор турнира печели мн пари за федерацията а те са в лоши отношения с щаба на Григор и сигурно не могат да се разберат за парите ... защото на добрите Тенесисти им се плаща за да участват на такива турнири а в случая с Григор още повече .. иначе 43 място е доста зле .. защото ще започва турнирите непоставен и ще се нацепва още 1-2 кръг на най-добрите ... иска ми се да имаме роден тенесист в Топ 10 , но просто нашия не е толкова добър колкото ни се иска на всички
  • 3 ДДРОнег

    4 1 Отговор
    Григор Димитров е най-успешния Български тенисист до момента !!! Дано да имаме и по-успешни или поне толкова успешни !!!
    Но вече Григор трябва да се бори яко, ако иска да влезе в Топ20, за Топ10 е фантастика ...
    И все пак имаше много успешни дни и беше много добър тенисист, отличен бих казал, дори и сега негови удари и отигравания са показател за високо качество !!!
  • 4 от хасково - толкоз

    2 2 Отговор
    до края на годината падението ще е още по голямо , защото няма да защити никоя от спечелените си точки !
    това му е краят, като цяло
    ще е тренерче на богати бабички и ще ги поебва за бакшиш - толкоз - от хасково - толкоз !
  • 5 12345

    1 0 Отговор
    Гришката си е наше момче. Нормално е да се самозабрави и да се срине. Това си е типична наша черта. Просто славата и парите водят до падение. Добрите се носят по гребена на вълната, а посредствените стигат върха и бързо се сргомолясват от там. Жалко, но факт.