Last news in Fakti

5 Май, 2019 12:18 1 347 0

Барса си позволи загуба във Виго

  • балаидос-
  • барселона-
  • примера дивисион-
  • макси гомес-
  • яго аспас-
  • селта

Ернесто Валверде очаквано запази силите на почти всички свои титулярни футболисти

Барса си позволи загуба във Виго - 1
Снимка: БГНЕС

Новият шампион на Испания Барселона претърпя загуба с 0:2 при гостуването си на Селта в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. В неузнаваем състав каталунският тим не успя да се противопостави на борещия се за оцеляване тим от Виго. Макси Гомес (67) и Яго Аспас (88 - дузпа) зарадваха публиката на "Балаидос", съобщава sportal.bg. "Лос кулес" доиграват сезона в Примера дивисион, докато момчетата на Фран Ескриба направиха голяма крачка към спасението.

Наставникът на гостите Ернесто Валверде очаквано запази силите на почти всички свои титулярни футболисти предвид узаконената титлата и предстоящия реванш с Ливърпул в Шампионската лига. Сред титулярите се появиха Усман Дембеле и Артур, а останалите футболисти са с твърде малко минути през този сезон. Атаката поведе Кевин-Принс Боатенг, подкрепян от Дембеле и Малком. Фран Ескриба заложи в атака на стожерите си Яго Аспас и Максимилиано Гомес.

Преди срещата футболистите на Селта направиха шпалир на новите шампиони. Във втората минута се отвори шанс пред Боатенг. Нападателят беше оставен на втора греда, но не се ориентира добре и беше затворен от вратарят Рубен Блако. Преди да са изминали и пет минути игрово време Дембеле напусна с контузия и бързо бедрото му беше превързано. Френският национал получи удар от защитник и Ернесто Валверде побърза да го замени.

Полувремето вървеше протяжно и без острота в атаките. В 20-ата минута Карлес Аленя видя коридор за удар, шутира от 20 метра, ала ударът беше доста неточен. 19-годишният Рики Пуч на няколко пъти загатна за страхотната си техника, разнообразявайки срещата във Виго. В 25-ата капитанът на домакините Уго Майо нахлу на скорост отдясно, ала беше блокиран при центрирането.

Втората част на полувремето беше по-динамична. Топката рядко се задържаше в центъра на терена и често сменяше пространствата пред двете наказателни полета. В 40-ата минута пред Муса Уаг се откри чудесна възможност за удар. Младият десен защитник стреля по земя - вратарят Бланко изби с крак. Три минути по-късно капитанът на каталунците Яспер Силесен плонжира и улови след удар с глава на Нестор Араухо.

В 46-ата Уаг получи подаване отдясно, премина покрай съперник и подаде в наказателното поле. Там Коядо беше блокиран при опита за удар. В 50-ата Густаво Кабрал стреля с глава след корнер. Силесен изпусна топката и Араухо отблизо вкара. След триминутна консултация с ВАР реферът прегледа повторението и реши, че има засада, отменяйки гола.

В 64-ата Макси Гомес беше "забравен" и се сдоби с шанс да стреля с глава от пет метра. Той не успя да придаде сила и точност и Силесен улови на голлинията. В 67-ата Риад Будебуз центрира в наказателното поле, където Макси Гомес посрещна топката от въздуха и реализира в близкия ъгъл. Артуро Видал беше заел място в центъра на защитата, докато Жан-Клер Тодибо получаваше медицинска помощ, и чилиецът не успя да блокира своя съперник - 1:0 за тима от Галисия.

В 87-ата съдията си помогна с видеоповторение, за да отсъди дузпа за "небесносините". Муса Уаг игра с ръка и това даде основания на Санчес Мартинес да назначи 11-метров наказателен удар. Яго Аспас реализира от бялата точка за 2:0. До края каталунците не намериха сили дори за почетен гол.

Във вторник вечер Барселона гостува на "Анфийлд" във втора битка от 1/2-финалите в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА