Last news in Fakti

13 Май, 2019 11:58 1 337 0

Гуардиола: Най-трудната титла в кариерата ми

  • гаурдиола-
  • титла-
  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • съперничество-
  • конкуренция-
  • надпревара

"Ливърпул ни тласна да покажем на какво сме способни", заяви испанецът

Гуардиола: Най-трудната титла в кариерата ми - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи емоционално признание след триумфа с шампионската титла в английската Висша лига за втора поредна година. Според испанския специалист това е най-трудно спечеленият трофей от общо 26 в неговата кариера.

„Гражданите” спечелиха убедително при визитата си на Брайтън с 4:1 и финишираха само на точка пред Ливърпул, който срази у дома Уулвърхемптън с 2:0 в последния кръг.

„Трябва да благодаря на Ливърпул, защото те ни тласнаха, за да подобрим нашите стандарти. Невероятно е – 98 точки, две поредни титли. Повишихме нивото спрямо миналия сезон, а Ливърпул ни помогна за това. За да спечелим тази титла трябваше да направим 14 поредни победи. Нямахме право да изпуснем нито една точка. Това е най-трудната титла, която съм печелил в кариерата си, и то с разлика спрямо останалите”, сподели Гуардиола, пред чийто тим предстои и финал срещу Уотфорд в турнира ФА Къп на 18 май на „Уембли“.

„Толкова, толкова сме уморени, но в същото време печеленето на трофеи те зарежда с много енергия. Пристрастяващо е. След няколко дни е финалът за ФА Къп и сме готови да се изправим срещу Уотфорд, за да спечелим четири трофея в един сезон. После ще се подготвим добре, за да се върнем още по-силни. Очаквам Ливърпул да задържи нивото, а и останалите да бъдат по-добри: Манчестър Юнайтед трябва да се върне в играта, Челси на Маурицио Сари ще бъде по-силен. Тотнъм играе финал в Шампионската лига, а Арсенал също ще е по-добър”, добави испанецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА