17 Май, 2019 13:02 973 3

От БФС: УЕФА ни похвали за борбата с черното тото

  • бфс-
  • похвала-
  • действия-
  • черно тото-
  • уговорени мачове-
  • уефа

"Ще продължим с активната си политика за борба с нерегламентираните практики", казаха от централата

От БФС: УЕФА ни похвали за борбата с черното тото - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз продължава активната си политика за борба с нерегламентираните практики в най-популярната игра, съобщава официалният сайт на родната централа.

Във връзка с това в последните дни бяха проведени серия от работни срещи с представители на световния лидер в анализирането и лансирането на спортни данни и дигитално съдържание – Sportradar, по повод изтичането на първия период от двугодишния договор между партньорите, сключен през февруари 2018-а година.

Компанията Sportradar предоставя уникална система за мониторинг на съмнителни залози по цял свят и идентифицира подозрителни дейности и нередности в тази област, с цел борба срещу предварителното уговаряне на мачове и запазването на престижа на футбола и спорта.

В работните дискусии участие взе директорът на Sportradar за Югоизточна Европа Александър Геронтикос, както и лично президентът на БФС Борислав Михайлов, изпълнителният директор на централата Борислав Попов и офицерът по почтеността Марио Костурков. Бяха обсъдени досегашните резултати от съвместното сътрудничество, както и програмата за втория етап от проекта, по време на която ще бъдат проведени допълнителни семинари с представители на отборите от Първа и Втора професионална лига, юношеските първенства до 19 г. и националните гарнитури на България.

Основни теми отново ще бъдат спазването на принципите на феърплея, борбата с предварителното уговаряне на мачове, допинга и расизма, както и цялостното опазването на престижа на футбола.

Междувременно Българския футболен съюз получи поздравителни адреси от интегрити службите на УЕФА за бързата си реакция за пресичане на практиките за уговаряне на футболни срещи, пише още bfunion.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Хахахахахахахяхяхяхаххааххаахххааа
  • 2 Леле смях

    2 0 Отговор
    Славия, чичо Венци ужас
  • 3 365

    1 0 Отговор
    Чакайте двата мача с Етър и тогава ни хвалете. Много ми е сменено...