19 Май, 2019 14:48 1 699 1

Байерн отново е шампион на Германия (СНИМКИ)

  • байерн мюнхен-
  • айнтрахт-
  • германски футбол-
  • бундеслига-
  • купата на германия-
  •  шампион-
  •  германия

Отборът пак доказа превъзходството си над останалите, макар и с много мъка

Байерн отново е шампион на Германия (СНИМКИ) - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Великанът на германския футбол Байерн (Мюнхен) затвърди превъзходството си на домашна сцена със седма поредна титла или общо 29-а, което е нов рекорд. За разлика от последните няколко този триумф на “червените” дойде много трудно и беше официализиран чак в днешния последен кръг на Бундеслигата след домакинска победа с 5:1 над Айнтрахт (Франкфурт), пише Sportal.bg.

Байерн отново е шампион на Германия (СНИМКИ)

Преследвачът Борусия (Дортмунд) остана на 2 точки, независимо че свърши своята работа срещу Борусия (Мьонхенгладбах) - 2:0. Точно вестфалци бяха последният тим, който успя да наруши хегемонията на баварците с две титли през 2011 и 2012 г.

Сега Байерн има шанс и за дубъл, защото след седмица среща РБ (Лайпциг) във финала за Купата на Германия.

В същото време Айнтрахт, който до миналата седмица беше на крачка от място в Шампионската лига, сега едва успя да се докопа до Лига Европа като седми. Губещият е Хофенхайм, който остана извън евротурнирите.

Байерн отново е шампион на Германия (СНИМКИ)

Байерн се нуждаеше само от точка в този мач, защото имаше и много по-добра голова разлика от Дортмунд. Някаква интрига имаше само за период около три минути в началото на второто полувреме, когато резултатът на “Алианц Арена” беше 1:1, а по същото време в Гладбах гостите водеха с 1:0.

Кингсли Коман даде мечтания старт на мача за Байерн с попадение още в 4-ата минута. Себастиен Алер изравни за Айнтрахт в 50-ата, но Дейвид Алаба (53’) и Ренато Санчес (58’) наказаха две неубедителни намеси на вратаря Кевин Трап и на практика решиха всичко. После остана време за напускащите клуба Франк Рибери (72’) и Ариен Робен (78’) да вкарат по веднъж в прощалния си мач пред местните фенове.

Това бе последен домакински мач за Ариен Робен, Франк Рибери и Рафиня, които си тръгват като свободни агенти. И тримата футболисти на Байерн обаче бяха сред резервите. Нико Ковач не направи експерименти и заложи на оптималния си състав.

Гостите от Франкфурт излязоха с Лука Йович в атака, за когото това вероятно беше последен мач преди трансфера му в Реал Мадрид.

Срещата стартира като по поръчка за домакините с експресен гол. В 4-ата минута Кингсли Коман промуши кълбото покрай Кевин Трап за 1:0.

Последваха още опасности пред вратата на Айнтрахт, като стражът на два пъти спаси опасни шутове на Дейвид Алаба и Роберт Левандовски.

В 26-ата минута "Алианц Арена" отново скочи на крака след удар на Серж Гнабри в мрежата, но се намеси технологията ВАР, която забеляза засада в атаката. Съответно попадението не беше зачетено.

Футболистите от Франкфурт не успяваха да сторят нищо смислено, с което да затруднят Свен Улрайх, а това определено не беше в плана на Адолф Хютер.

Пред вратата на "орлите" продължаваше да е напечено. В 31-вата футболист на Айнтрахт за малко да си забие автогол, но гредата го спаси. Секунди след това Томас Мюлер се измъкна и стреля, но Трап се намеси. Байерн определено се забавляваше в тези минути.

На полувремето за Айнтрахт се появи още един нападател в лицето на Алер, който се нуждаеше от само пет минути, за да се разпише - 1:1.

Напрежението обаче трая само три минути, защото в 53-ата Алаба върна аванса на Байерн. Защитникът реализира при добавка след неубедителна намеса на Кевин Трап.

Стражът на Франкфурт не реагира по най-добрия начин и в 58-ата минута след шут на Ренато Санчес, с което авансът на домакините вече стана 3:1.

Байерн отново е шампион на Германия (СНИМКИ)

Доброто развитие на двубоя позволи на Ковач да вкара в игра Робен и Рибери. Вторият от тях направи последен голов слалом на този стадион в 72-ата минута, покачвайки на 4:1. Робен обаче също искаше да си тръгне с попадение и го стори в 78-ата минута на празна врата - 5:1.

Байерн отново е шампион на Германия (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.