Last news in Fakti

21 Май, 2019 12:32 2 390 5

Кои футболисти се доближават до Лионел Меси?

  • меси-
  • изследване-
  • доближаване-
  • азар-
  • барселона-
  • мбапе-
  • агуеро

Изследване твърди, че Еден Азар има сходни представяния с аржентинския гений

Кои футболисти се доближават до Лионел Меси? - 1
Снимка: БГНЕС

Футболната звезда Лионел Меси често е определян като уникален и несравним, а уменията му са известни в цял свят.

Не един и двама са били смятани за негови наследници, като консултанската компания DribLab претендира, че е намерила най-близкия до качествата на аржентинеца футболист.

Използван е специален софтуер и база данни от 71 хиляди играчи, над 2000 отбора и представянето им в над 70 хиляди мача. Резултатите показват четирима футболисти, които се доближават до над 90% до Меси.

Ето топ 10 на заместниците на Меси:
1. Еден Азар (Челси) - 92,7%
2. Килиан Мбапе (ПСЖ) - 91,3%
3. Серхио Агуеро (Манчестър Сити) - 91,1%
4. Анхел ди Мария (ПСЖ) - 90,5%
5. Неймар (ПСЖ) - 89,5%
6. Мохамед Салах (Ливърпул) - 89%
7. Стивън Бергуис (Фейенорд) - 88,9%
8. Яго Аспас (Селта) - 88,3%
9. Пауло Дибала (Ювентус) - 88,2%
10. Алексис Санчес (Манчестър Юнайтед) - 88,1%

Интересното е, че номер 1 в списъка Еден Азар е сочен за ново попълнение не на друг, а на вечния съперник на Барса - Реал (Мадрид).

Сред изброените има и двама играчи от настоящия отбор на каталунците, които са под 23 години и могат лесно и дългосрочно да заменят Меси. Това са Усман Дембеле (85,2%) и Малком (85%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тренера

    7 2 Отговор
    Ай Ся, Той Валката Божинов го изпреварва Ама!!!! Всички се правят че не Виждат
  • 2 Гост

    0 2 Отговор
    Божинов е плътно зад Меситу, диша му у врато
  • 3 боцмана

    4 1 Отговор
    Всички футболисти по време на футболна среща в която участва Меси , се доближават до него , и често го фаулират.
  • 4 гощо

    1 3 Отговор
    Стига с това прехвалено джудже бе! Този освен в Барселона не играе добре никъде! Дай му там да ги меша в първенството малките отбори! С националният отбор е трагичен! По набеден от този за голям футболист е само Неймар! Той за крив кОр не става!
  • 5 До гощо

    1 0 Отговор
    Ама верно ли? И как така стана голмайстор и топ асистент в Аржентина, като изпревари легенди като Марадона, Креспо, Батистита и др? Как така има приз за най-добър играч на световното през 2014 и на Копа Америка през 2016? Как така има повече голове срещу топ 6 отборите в Англия, без да е играл там, а Роналдо има по-малко голове срещу тези отбори, въпреки че играеше в Англия и уж се е доказал? В Испания срещу най-малкия отбор Реал Мадрид пак е голмайстор в Ел Класико за всички времена. Как така всички футболни експерти го смятат за номер едно за всички времена, а ти анонимнико го отричаш? Меси е футболистът с най-много индивидуални отличия. Въпреки че е играл само в Барса на клубно ниво, той е сменил много треньори и футболисти, и продължава да е номер едно дори и на 32 години. Голмайстор в Испания и Европа като цяло, и голмайстор в ШЛ този сезон, като вкара 4 гола на ПСВ, 2 на Тотнъм, 2 на Лион, 2 на Ливърпул и 2 на Юнайтед. Все малки отбори викаш а? Кво да обяснявам на футболен инвалид, който 100% е фенка на гелосания и гримиран джендър!