Last news in Fakti

28 Май, 2019 11:57 2 042 3

Роналдо изпрати най-слабия си сезон

  • роналдо-
  • сезон-
  • форма-
  • ювентус-
  • голове

Португалецът отбеляза "едва" 28 попадения за Ювентус

Роналдо изпрати най-слабия си сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо приключи първия си сезон в Ювентус. Стори го с титлата на Италия, но и с най-малкия си голов актив за последното десетилетие. Той изигра 43 мача и отбеляза 28 попадения в Серия “А”, Купата на Италия, Шампионската лига и Суперкупата на Италия.

Този брой голове е много по-малко от попаденията, които португалецът вкарваше във всеки един от деветте си сезона в Реал Мадрид. Това предполага средна резултатност от 0,65 гола на мач, като предишната му най-ниска е от последната му кампания в Манчестър Юнайтед - 2008/2009, когато се раписа 26 пъти в 53 срещи или средно по 0,49 попадения на двубой. За сравнение, най-малко голове в испанския тим той имаше в дебютния си сезон там, когато бяха 33.

Само в Калчото Роналдо отбеляза 21 попадения, което го остави едва на четвърто място сред голмайсторите в италианското първенство след 36-годишния Фабио Куалярела от Сампдория с 26 гола, Дуван Сапата от Аталанта с 23 гола и Кшищоф Пьонтек от Милан с 22 гола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    4 1 Отговор
    за сметка на това се утешава с новото бугати и новия макларън, така че не съм загрижен за него
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.