Last news in Fakti

3 Юни, 2019 10:02 720 2

Надал с нова безпроблемна победа в Париж

  • надал-
  • лондеро-
  • тенис-
  • ролан гарос-
  • клей

Испанецът надигра Хуан Игнасио Лондеро с 6:2; 6:3; 6:3

Надал с нова безпроблемна победа в Париж - 1
Снимка: БГНЕС

11-кратният шампион на “Ролан Гарос” Рафаел Надал се поздрави с безпроблемна победа на осминафиналите на тазгодишното Открито първенство на Франция. 32-годишният испанец, поставен под №2 в схемата, надигра аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро с 6:2, 6:3, 6:3. Преследващият 18-а титла от “Големия шлем” левичар от Манакор ще играе на четвъртфиналите с победителя от двубоя между №7 в схемата Кей Нишикори (Япония) и французина Беноа Пер.

Надал, който за 13-и път се класира за четвъртфиналите на “Ролан Гарос”, записа 6 аса, 40 уинъра и 25 непредизвикани грешки в двубоя. Испанецът вече има 90 победи и само 2 поражения в кариерата си на турнира от “Големия шлем” във френската столица. Той има и 115 победи и 2 загуби на клей във формат 3 от 5 сета. След поражението си от Новак Джокович на четвъртфиналите през 2015 година Надал е в серия от вече 20 поредни победи в Париж, като в тази поредица е спечелил 59 от 61 изиграни от него сета. Испанецът вече е четвърти в класацията за най-много четвъртфинали в турнирите от “Големия шлем” с 38 участия.

В първия сет Надал поведе с 3:0 след пробив във втория гейм, а в петия отрази три брейкпойнта. С пробив в осмия гейм испанецът сложи край на сета - 6:2. Във втората част защитаващият титлата си Надал реализира брейк в шестия гейм и това му позволи да поведе с 5:2. Лондеро спаси 2 сетбола и се задържа в сета, правейки резултата 3:5, но Надал бе безпощаден на свой сервис след това - 6:3. Третият сет започна с 3 спасени брейкпойнта от страна на аржентинеца, който не допусна пробив още в самото начало. Брейкът обаче дойде в третия гейм, а малко след това Надал реализира нов такъв и поведе с 4:1. Испанецът се е поотпусна за кратко и следващите два гейма бяха спечелени от аржентинеца, но Лондеро не успя да стори нищо повече и Надал сложи точка на спора след 2 часа и 13 минути игра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    0 0 Отговор
    Не виждам как няма да спечели титлата ... тоя турнир е ясен ... трябва да се контузи за да стане нещо ...
  • 2 Иванчо Петканчев

    0 0 Отговор
    Не съм съгласен с теб,въпреки,че е 11-кратният шампион и е най-великият на клей, титлата не му е сигурна.Федерер и Джокович са в прекрасна форма.