Last news in Fakti

3 Юни, 2019 10:24 736 0

Голдън Стейт се върна във финала

  • голдън стейт-
  • торонто-
  • серия-
  • финал-
  • победа-
  • нба

Шампионите изравниха серията срещу Торонто

Голдън Стейт се върна във финала - 1
Снимка: БГНЕС

Голдън Стейт Уориърс изравни на 1:1 резултата във финалната серия на НБА, след като се наложи със 109:104 над Торонто Раптърс като гост. Ключова за успеха се оказа третата четвърт, която шампионите взеха с 34:21.

След първите две части домакинът Торонто водеше с шест точки. 26 секунди преди края на последната четвърт Дани Грийн вкара тройка за Раптърс и намали изоставането на тима си на 104:106, но Андре Игуадала отговори с точна стрелба от дъгата и оформи крайния резултат.

Клей Томпсън завърши с 25 точки за „воините“, а Стеф Къри добави 23. Дреймънд Грийн се отличи със 17 точки и 10 борби, а Демаркъс Казинс с 11 точки и овладя 10 отскочили топки. Кауай Леонард блесна за Торонто с 34 точки и 14 борби.

Проблем за Голдън Стейт може да се окаже контузията на Клей Томпсън в четвъртата част. Той получи болки в задната част на коляното на левия крак, куцукайки се отправи към съблекалнята и не се върна до края на мача.

„Нямам представа колко сериозна е контузията. Томпсън ме уверява, че с него всичко е наред и ще е готов за третия мач от серията. Познавам го и той ще каже същото нещо, дори ако е полумъртъв. Ще изчакаме резултатите от прегледите“, коментира треньорът на Уориърс Стив Кър.

След като първите два мача се играха в Торонто, финалната серия ще се премести в Оукланд (щат Калифорния), където Голдън Стейт провежда домакинските си срещи. Третият двубой между „воините“ и Раптърс ще се играе на 6 юни от 4:00 часа рано сутринта българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА