11 Май, 2012 23:11 853 1

Левски би Берое и се завърна в зона Лига Европа

  • левски-
  • берое-
  • "а" група-
  • зона лига европа-
  • цветков-
  • гаджев-
  • иванов
Левски би Берое и се завърна в зона Лига Европа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Левски победи Берое с 2:0 всреща от 28-ия кръг на "А" група, играна на стадион "Георги Аспарухов" пред по-малко от 2000 зрители на трибуните.

Точни за "сините" бяха Иван Цветков в 34-ата минута и Жуниньо в 90-ата минута.

По този начин 26-кратните шампиони се изкачиха на четвърто място в класирането с 56 точки, колкото има и третият Черноморец преди гостуването си на Лудогорец утре.

Дебют от първата минута в „А” група направи 15-годишния "син" талант Антонио Вутов, който престоя на терена 56 минути. Той е най-младият играч в историята на столичани, започвал като титуляр двубой от родния елит.

Домакините не можеха да разчитат на наказаните Тони Калво и Даниел Димов, както и на контузения Христо Йовов.

След равностойна игра Левски поведе в 34-ата минута, когато Цветков бе изведен отлично от Владимир Гаджев и със силен удар откри. Попадението е негово осмо в първенството през този сезон, като така той се изравни с Йовов по този показател.

В 61-ата мимута чист гол на Кристовао Рамос бе отменен. Португалецът бе изведен отново от Гаджев и технично се разписа, но страничният рефер Милен Вълчев вдигна флага, въпреки че Рамос не бе зад защитата. Това вбеси играчите на столичани и феновете по трибуните. Реферът Радослав Станев на няколко пъти трябваше да спира играта заради разправии на терена.

В 80-ата минута Емил Ангелов пропусна невероятна възможност да изравни, след като от два метра стреля над гредата на Илиев.

До края на мача гостите се опитаха да натиснат „сините”, но в последната минута резервата Владимир Ямуков сбърка и остави Жуниньо и Райков сами срещу Скорчев. Бразилецът прати топката в мрежата с третия си гол за клуба и общо девети в „А” група за сезона.

По този начин „сините” записаха 33-ата си победа от 44 мача в София срещу заралии и общо 48-а от 89 двубоя между двата тима.

Левски трябва да спечели оставащите си два мача от сезона с Видима-Раковски и Светкавица, като в същия момент се надява „акулите” да сбъркат в два от трите двубоя и Литекс също да не запише три поредни успеха, за да играят в Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йордан Станев

    0 1 Отговор
    не е локо софия бе колега,локо софия е на едно от последните места