Last news in Fakti

13 Май, 2012 02:12 1 853 3

България отново се прости с мечтата си да спечели квота за Олимпиадата

  • италия-
  • българия-
  • германия-
  • "арена армеец"-
  • софия-
  • олимпийската квалификация-
  • лондон-
  • лондон 2012-
  • радостин стойчев-
  • георг гроцер-
  • владо николов

Радостин Стойчев може да си замине

Българският национален отбор по волейбол претърпя тежко поражение на 1/2-фианала на олимпийската квалификация в София.

Момчетата на Радо Стойчев бяха разбити с 1:3 (22:25, 25:20, 22:25, 16:25), въпреки мощната подкрепа на повече от 12-хилядитете верни фена, изпълнили до краен предал  „Арена Армеец“.

Противно на очакванията гостите от Германия играеха далеч по-освободено, докато българите бяха сковани и притеснени.

Бундестимът превъзхождаше "лъвовете" по всички показатели. Германците имаха много добро посрещане, добре организираха атаките си и разполагаха със силни и мощни сервиси, като най-важното беше самочувствието при отиграванията на важните точки в мача.

Най-добрият играч в мача за гостите-Георг Гроцер правеше на игрището каквото си поиска и реализира 30 точки (4 аса, 4 блока, 55% ефективност в атака)/10 точки само прези първия гейм. Благодарение на бомбените му сервиси и убийствени атаки Германия стигна до заслужена победа, колкото и голяма съпротива да се опитваха да окажат Матей Казийски, Владо Николов и компания.

Така, за да се класира България на Олимпиадата в Лондон 2012, ще трябва да играе в още един квалификационен турнир, който ще стане ясен след приключването на финала на турнира Италия – Германия.

Веднага след края на полуфинала цялото ръководство на централата се събра на спешна сбирка, продължила около час. Някои от участниците не пожелаха да коментират какво се е обсъждало, но Любо Ганев допълни още:

"Утре ще излезем с решение и становище, но трябва да има промени. Моето лично мнение е, че Радостин Стойчев трябва да си ходи. Не успя да мотивира тези момчета. Начело трябва да бъде човек, който не само добре познава играчите, но и ги мотивира. Един такъв е Силвано Пранди. Още не е разговаряно с него, но защо той да не се върне като треньор", заяви Любо Ганев.

"Наистина сме много огорчени от това, което се случи, защото имахме златна възможност. Като федерация направихме всичко възможно домакинството на тази квалификация да бъде при нас. Създадохме максимален комфорт за момчетата за подготовка и работа.

Всички се надявахме да спечелим квотата още тук, но това за съжаление не стана. На срещата си поговорихме и сигурно утре ще направим извънредно заседание. Показахме нашето огорчение от това, което се случи. Това, че не съм почитател на Радостин Стойчев няма нищо общо, защото съм спортист и българин", допълни Любо Ганев.

Освен Пранди за треньорския пост начело на България са още спрягани имената на Пламен Константинов, Мартин Стоев или наставникът на Левски Георги Петров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Дошев

    0 0 Отговор
    Браво на БГ отбора ни. Това е последния групов спорт в БГ, който още е на световно ниво и ни радва. Браво!
  • 2 жужо

    0 0 Отговор
    Браво на момчетата! Успех в квалификацията и дано тоя път се получи!
  • 3 Деян Донков

    0 0 Отговор
    Радо Стойчев е Пич. Атоя Любо ганев да си гледа меТана.