Last news in Fakti

23 Юни, 2019 16:35 1 995 0

Катрин Тасева с два медала за България от европейските игри

  • катрин тасева-
  • медал-
  • европейски игри-
  • минск-
  • сребро-
  • бронз-
  • художествена гимнастика

Гимнастичката взе сребро на топка и бронз на лента

Катрин Тасева с два медала за България от европейските игри - 1
Снимка: БГНЕС

Българската представителка в индивидуалния турнир по художествена гимнастика на европейските игри - Катрин Тасева, спечели два медала от финалите на отделните уреди, пише topsport.bg. Катя взе участие в три финала, печелейки сребро на топка и бронз на лента, а на бухалки остана в подножието на подиума с четвърта оценка.

В първия финал на обръч нямаше българско присъствие, а победителка стана Дина Аверина, следвана от Катерина Галкина и Влада Николченко. Победителка на топка стана Линой Ашрам с 22,500, а трета остана Дина Аверина с 21,300.

На бухалки отново титлата отиде при Ашрам след брилянтно изиграване и 22,700. Аверина допусна грешка и остана втора с 22,600, а трета се нареди Влада Николченко с 21,750. Катрин Тасева получи 20,800 точки, което я остави четвърта.

На лента Дина Аверина спечели второто си злато от финалите с оценка от 21,350. Ашрам, която вчера имаше проблеми с лентата си, получи 21,100. Тасева, която е с ново съчетание, което играе за първи път в Минск, беше оценена с 20,450 и се нареди трета.

Следва състезанието при ансамблите, където петорката на България ще бъде в състав Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова. Те ще изиграят само две съчетания, като оценките ще служат и за многобой, и за класирането на отделните уреди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА