Last news in Fakti

30 Юни, 2019 10:20 1 702 0

Даниел Асенов със сребърен медал на Европейското, Красен Кралев бесен на съдиите

  • даниел асенов-
  • бокс-
  • европейски игри-
  • минск-
  • първенство-
  • сребърен медал

Боксьорът е готов да се завърне за злато

"Европейското сребро не ме задоволява, ще се върна още по-силен на ринга", заяви веднага след награждаването носителят на сребърен медал от Европейските игри в Минск Даниел Асенов, цитиран от topsport.bg.

Той загуби финала до 52 кг от испанеца Габриел Ескобар след не единодушно съдийско решение и пропусна за пореден път да се покаже като най-добрият боксьор в Европа в тази категория.

"Малко съм разочарован. Направихме добра подготовка. Смея да кажа, че най-лесният ми мач беше на финала и аз го загубих. Ако трябваше да ми отсъдят някъде загуба, това беше полуфиналът срещу британеца", коментира Асенов.

"Още не мога да повярвам и не мога да приема какво се случи след финала. Знаете, че последните пет години държа тази европейска титла и може би заради това в момента все още ми е трудно да преглътна загубата", допълни родният боксьор. "Бих казал, че бях ощетен. Изпълних всички тактически указания на треньорския щаб, но, за съжаление, загубих. Сега идва ред на Световното първенство и там ще търся златото", завърши той.

В същото време спортният министър Красен Кралев също e разочарован от съдиите, които отсъдиха победа за Габриел Ескобар срещу Даниел Асенов, лишавайки българина от защита на европейската му титла.

Министърът използва социалните мрежи, за да похвали българските спортисти в Минск и да изрази недоволството си от боксовите съдии.

"Личното ми мнение е, че съдиите, ръководени от престъпната клика управляваща АИБА, ощетиха жестоко българския боксьор. За облекчение на всички, МОК суспендира лиценза на АИБА и квалификациите за Токио, както и самия олимпийски турнир, ще бъдат амнистирани от олимпийската централа.", пише в публикацията си Кралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА