Last news in Fakti

12 Август, 2019 01:00 2 302 0

Рашфорд: Меси е феноменален и без топка

  • рашфорд-
  • меси-
  • роналдо-
  • роналдиньо-
  • кумири-
  • манчестър юнайтед-
  • клипове

"Впечатляващо е как той влияе на мача дори без да притежава топката", възхищава се английският национал

Рашфорд: Меси е феноменален и без топка - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд призна, че до ден днешен гледа видеа с уменията на най-големите звезди в съвременния футбол и се учи от тях. Той посочи като свои кумири Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар.

"Ако те са направили нещо през уикенда, непременно искам да разбера какво и как. Меси притежава изключителен талант, той е природно надарен. Удоволствие е да го гледаш какво може с топката, но и как използва свободните пространства. Помня, когато за първи път играх срещу Барселона. Останалите от отбора се движеха около него като часовников механизъм. Впечатляващи бяха не само техническите му умения, но и какви позиции заемаше и как влияеше на мача дори без да притежава топката", обясни Рашфорд.

Английският национал сподели, че като дете е наблюдавал много видеоклипове с избрани трикове на Роналдо и Роналдиньо. "Когато бях малък, гледах мачове и клипове в YouTube, а после излизах на улицата и се стараех да повторя видяното. Наслаждавах се на "еластико" в изпълнение на Роналдиньо, а Роналдо беше човекът, който може да те накара да заобичаш футбола и да опиташ неща, които хората обикновено не биха опитали".

Рашфорд дебютира за Юнайтед през 2016 година с два гола срещу Мидтиланд в Лига Европа. Любопитното е, че нападателят се разписа и в първите си мачове в Премиър лийг, Купата на Лигата в Англия и Шампионската лига. Той не пропусна да ознаменува с гол и първия си мач за Англия - през 2016 година срещу Австралия.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА