Last news in Fakti

17 Август, 2019 10:40 888 0

Байерн тръгна с грешна стъпка в Бундеслигата

  • байерн мюнхен-
  • бундеслига-
  • германия-
  • футболно първенство-
  • грешна стъпка-
  • херта

Шампионите завършиха с равенство мача си срещу Херта в Мюнхен

Байерн тръгна с грешна стъпка  в Бундеслигата - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Шампионът Байерн (Мюнхен) стартира новия сезон с равенство 2:2 у дома срещу Херта (Берлин) в първия кръг. Баварците откриха на "Алианц Арена" чрез Роберт Левандовски в 24-ата минута, но допуснаха пълен обрат до края на първото полувреме. Доди Лукебакио изравни в 36-ата, а Марко Груич изведе Херта напред само 3 минути по-късно, пише сайтът www.sportal.bg. Все пак Байерн се спаси от конфузна загуба в 60-ата минута, когато Левандовски се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Груич срещу него едва след намесата на ВАР.

😐

A post shared by FC Bayern München (@fcbayern) on Aug 16, 2019 at 1:28pm PDT

Баварците стартираха сезона в турнира за Купата на Германия, като спечелиха с 3:1 гостуването си на Енерги Котбус.

Така Байерн продължава без загуба в първия кръг вече 18-и сезон, но прекъсна серията си от победи на старта в последните седем години.

Байерн тръгна с грешна стъпка  в Бундеслигата

Двубоят започна с активна игра на домакините, които отправиха първия си удар в очертанията на вратата още в третата минута чрез Тиаго, който получи топката от Гнабри на границата на наказателното поле. Гостите изравниха играта и също опитаха да организират нещо в предни позиции, но без успех. В 7-ата минута и Томас Мюлер опита късмета си с удар отдалеч, но топката мина встрани от целта. Последваха две интересни атаки на баварците, преминали през Гнабри, но Левандовски не успя да ги завърши, като при втората полякът беше фаулиран. Херта отговори с контраатака и положение пред Ибишевич.

Двата тима продължиха да разиграват на високи обороти и така се стигна до 24-ата минута, когато баварците откриха резултата чрез Роберт Левандовски, който по този начин стана автор на първия гол за сезона. Голът даде настроение на баварците, които стигнаха до нова добра възможност, но ударът на Томас Мюлер беше париран. Херта реагира и само намесата на Павар попречи на топката да попадне у Ибишевич в опасна близост пред вратата.

Гостите стигнаха до шокиращ обрат само в рамките на три минути, като се възползваха от разсеяната игра на баварците в защита. Изравнителният гол отбеляза Лукебакио, който получи топката около центъра, напредна, избра си позиция и стреля. Топката се отби в гърба на Ибишевич и смени траекторията си, за да попадне във вратата. Само 3 минути по-късно обратът стана факт, след светкавична атака. Вратарят на Херта прати топката в игра, тя попадна у Ибишевич, който изведе Груич сам в наказателното поле и той не сбърка за 2:1. След попадението Груич получи медицинска помощ, тъй като преди гола беше сблъскал главата си с тази на Павар. В края на полувремето баварците претендираха за дузпа, но реферът не отсъди такава, а и при повторенията се видя, че Кингсли Коман малко преиграва.

Втората част започна със силен натиск на Байерн и пропусната възможност в началните минути. Много активен беше Серж Гнабри, който първо след самостоятелна акция подаде към Коман в наказателното поле, но топката се оказа твърде бърза. В 55-ата минута Гнабри сам стреля, но Ярстейн спаси. В 57-ата минута реферът отсъди дузпа за Байерн за нарушение на Груич срещу Левандовски. Полякът беше съборен в наказателното поле, а първоначално съдията не реагира, но след намесата на ВАР даде наказателния удар, който беше реализиран от Левандовски.

В 71-ата минута Толисо пропусна да изведе баварците напред, след като от удобна позиция прати топката встрани и така опасността премина. В 74-ата минута Херта също стигна до своя шанс, но Нойер спаси. При изнасянето на топката баварците сбъркаха, което принуди Павар да фаулира Леки пред наказателното поле и столичани получиха пряк свободен удар. Дуда стреля в стената, а при добавката топката мина встрани.

В 84-ата минута Серж Гнабри беше много близо до трети гол за Байерн, но малко не достигна на острия му диагонален удар да попадне в мрежата на Херта.

В търсене на някаква промяна треньорът на Байерн Нико Ковач извърши две смени пет минути преди края. Баварците продължиха да търсят победата, но така и не успяха да преодолеят отбраната на Херта. Така двата тима спечелиха по 1 точка, а гостите от Берлин прекъснаха негативната си серия срещу Байерн.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА