Last news in Fakti

11 Септември, 2019 08:50 1 283 4

Красимир Балъков: Грешките са на база нашия манталитет

  • балъков-
  • след мача-
  • българия-ирландия-
  • нова загуба

Ивелин Попов трябва да бъде още по-голям професионалист

Красимир Балъков: Грешките са на база нашия манталитет - 1
Източник: БГНЕС

Селекционерът на националния ни отбор Красимир Балъков коментира снощната загуба на България от Ирландия в приятелски мач игран в Дъблин. Той изрази незадоволството си от хората, които са влезли като смени през второто полувреме.

''Жалко. 80 минути всичко беше наред. Трябва да кажа, че видях голяма разлика, особено след първото полувреме, между нас и ирландците. И това бяха смените. Отново българският манталитет изигра огромна роля. Когато сменяш футболисти, ги сменяш, за да вдигнеш нивото и енергията на отбора, а при нас не се получи, за съжаление. В последните 10 минути отново направихме такива грешки, които мисля, че са на базата на манталитета ни'', заяви Балъков.

''Разочароваха ме смените. Това са футболисти, които играха в Англия. Не влязоха, както трябва. Изобщо не съм мислил, че това може да се случи. Те трябва да си поемат критиката от мен и да коригират тези неща, защото това е психология и подготовка. Преди да влезе един човек, трябва да е готов на 100%'', заяви още специалистът.

''80 минути играхме спокойно, организирано, имахме шансове, стигнахме до гол. Все нещо не ни стига, ще анализираме мача, ще си говорим с футболистите и за другите квалификации трябва да коригираме нещата'', изрази надежда той.

''Просто на всички футболисти, които влязоха, им трябваше малко време, за да влязат в час, а ирландците влизат и веднага се вижда агресия и динамика. Това трябва да го коригираме веднага'', отбеляза бившият атакуващ полузащитник.

''Трябва да съм честен. Не съм доволен от влизането на Ивелин Попов. И не само от него – от всички. Не съм доволен, защото когато някой влезе, трябва да влезе и да помогне на отбора. Той е свеж, трябва да бъде по-агресивен, с повече енергия, това не се получи при тях. Но това са мои анализи, които ще ги коментираме и ще търсим промяна в тази насока. Това може би се дължи на българския манталитет'', добави още Бала.

''Когато се правят генерални промени и се иска нещо по-различно, се допускат грешки. Първите мачове, които изиграхме, с Чехия и Косово, отборът бе с много по-малко енергия, накрая на първенството, в една много тежка ситуация. Беше ми ясно, че няма да е лесно. Играем със силни съперници, Ирландия въобще не е лек съперник. Въпреки това, ние контролирахме нещата на терена 80 минути'', сподели Балъков.

''Честитя на Ивелин Попов за гола и за това, че изравни рекорда ми, но трябва да бъде още по-голям професионалист и той го знае'', заяви още Красимир Балъков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ved

    2 5 Отговор
    Кой гледа футбол . Това е егати скучния спорт.
  • 2 Бг фен

    5 0 Отговор
    Краси не ги мъчи Режи от корен и пускай момчетата от младежкия нац отбор да се обиграват Тези за нищо не стават И в Турция не ги искат вече
  • 3 някой

    4 0 Отговор
    И в двата мача играта си приличаше и в двата мача допуснахме еднакви грешки. Мисля че треньора ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛИ!
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Балъков, не се самозаблуждавай! Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.