Last news in Fakti

11 Юни, 2012 14:55 1 136 4

Губим домакинствата по мотокрос

  • бфм-
  • супермото-
  • мотокрос-
  • фрийстайл-
  • донмакинство-
  • петков-
  • фим-
  • българия
Губим домакинствата по мотокрос - 1
Снимка: БГНЕС

Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) ще загуби правото за организиране на състезания от европейската и световна купа в дисциплините супермото, мотокрос и фрийстайл. Според председателя на организационния комитет Румен Петков, това е резултат от липсата на средства за изплащане на таксите, които за изискани от Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ).

Той заяви, че БФМ е изпълнила изискванията на финансовото министерство и е предоставила на няколко пъти списък с постигнатите резултати, след което е договорила разсрочено плащане с "Дорна спорт", която държи правата на шампионатите, но средства продължават да липсват. "Стремяхме се по всякакъв начин, направихме всичко възможно да спестим този позор. Направихме десетки компромиси и преминахме през голям срам, но няма резултат. Бъдещето на мотоциклетния спорт в България е поставено пред сериозна заплаха", каза Петков. България е домакин на кръгове от световните шампиони по фрийстайл, супермото и мотокрос в класове МХ1, МХ2 и МХ3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севлиевеца

    0 0 Отговор
    Така е като пускат състезанията по скапания канал 1 и хората предпочитат да си стоят в тях и да гледат по телевизията,отколкото да дойдат на пистата за 10 лева и да гледат наистина.По телевизията няма нищо общо с гледането на живо,това не е формула 1.
  • 2 Севлиевеца

    0 1 Отговор
    Да не говорим колко е слаба рекламната кампания и после се реве,че няма пари за плащане на таксите. Вместо да се дават измислени живи предавания е по-добре да пускат реклами за състезанията по различните медии,да се направи една добра цена на билета и вместо измислените ВИП покани да е както тази година. 50 кинта вип пропуск и си караш кефа,ако искаш:)
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    marsh naglec
  • 4 Жоро

    0 0 Отговор
    След като 20 години ЛАПАХА безочливо от тази федерация, Боцко и Румчо накрая се о*раха напълно. Но видиш ли наглостта продължава и питат - Кой ми с*а в гащите?! Истината е, че мотоциклетният спорт се срина тотално. Успехите, които постоянно цитират от овяхналата ни федерация са мними. Нивото на световният мотоспорт е на десетилетия пред това, което показват най-добрите ни състезатели от всички дисциплини. Факт, който е добре известен на всички, които познават материята мотоспорт. Проблемът на този спорт в България тръгва от ръководството му. Когато един екип не работи добре се сменя ръководителят, а не се търсят косвени оправдания! Много жалко за всичките таланти, които имаме и за верните фенове на този иначе изключително мъжки и зрелищен спорт.