Last news in Fakti

12 Юни, 2012 13:23 4 061 2

Почина бокс легендата Теофило Стивенсон

  • теофило стивенсон-
  • бокс-
  • бокс легенда
Почина бокс легендата Теофило Стивенсон - 1
Летгендарният кубинец отказа 5 милиона долара хонорар

Легендарният кубински боксьор Теофило Стивенсон почина на 60-годишна възраст в родината си. Според местните медии, причина за смъртта на трикратния олимпийски шампион е инфаркт, съобщава БГНЕС.

Стивенсон се прослави и с това, че се отказа от бой с Мохамед Али, за участието в който му предлагаха пет милиона долара.

Теофило Стивенсон е роден на 29 март 1952 г. в Пуерто Падре. През 1972 г. на Игрите в Мюнхен той печели първото си олимпийско злато, след което повтаря този голям успех на Олимпиадите в Монреал 1976 и Москва 1980. Освен него три пъти са ставали олимпийски шампиони само двама боксьори.

От бой с Мохамед Али той се отказва, тъй като в социалистическа Куба тогава е забранен професионалния спорт. При отказа си да се бие с Али, той споделя: "Какво са няколко милиона долара в сравнение с любовта на 8 млн. кубинци". След края на кариерата си през 1988 г. Стивенсон работи като треньор и заема поста вицепрезидент на Кубинската боксова федерация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 касиус клей

    2 0 Отговор
    почивай в мир шампионе
  • 2 Ацо

    0 0 Отговор
    Мир на праха му! За мен един от най големите в тежката категория! Гледал съм го на живо на "Странджата" ,Жалко че не можахме да го видим при професионалистите срещу Али,Форман,Нортън или Фрейзър....Респект!