Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 23:36 2 609 5

България продължава без победа при Краси Балъков

  • българия-
  • национален отбор-
  • балъков-
  • черна гора-
  • квалификация

Националите ни завършиха 0:0 с Черна гора

България продължава без победа при Краси Балъков - 1
Снимка: БГНЕС

България завърши при 0:0 гостуването си на Черна гора в шестата среща на двата тима от квалификациите за Евро 2020.

Така и на практика, и на теория родните национали нямат шанс за класиране, тъй като нулевото равенство значеше, че "трикольорите" остават на дъното на група "А" с едва 3 точки от шест двубоя (3 равенства и 3 загуби). Днешният ни съперник споделя същата съдба в групата, като единствено е пред нас заради по-добра голова разлика в преките двубои. Лидери в класирането са Англия и Чехия, които имат по 12 пункта. На трето място е Косово с 8 точки.

Изпуснатият шанс за победа значеше, че и родните национали продължават без успех почти цяла година. Последната им победа дойде на 13 октомври 2018-а, когато победиха Кипър с 2:1.

Двубоят започна добре за нашите момчета, които набързо създадоха няколко ситуации пред противниковата врата. В крайна сметка до нещо по-сериозно не се стигна и домакините успокоиха играта постепенно.

Последва доста накъсана игра и положения липсваха и пред двете врати.

Постепенно отново българите започнаха да търсят гола, като такъв в крайна сметка падна в 31-ата минута. Божидар Краев отбеляза с глава след центриране от свободен удар, но попадението правилно бе отменено заради засада.

До края на първото полувреме имаше още няколко добри ситуации пред вратата на домакините, но до гол така и не се стигна.

Домакините започнаха доста по-активно втората част. Те стигнаха до много опасна ситуация в 52-ата минута, но Пламен Илиев спаси коварен изстрел на Йовович.

Оттук нататък последваха доста спокойни минути, като сериозни положения липсваха.

В последните минути зачестиха опасните ситуации и пред двете врати, но гол така и не падна.

Следващата среща на България е в понеделник, когато "трикольорите" приемат Англия в предпоследната си среща от квалификациите за Евро 2020.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ

    2 5 Отговор
    Българи юнаци!!!!
  • 2 нищо

    12 1 Отговор
    Метър минахме!
  • 3 Опитен

    13 1 Отговор
    Трябва да се издаде нормативен акт , нито един от участниците на световното в САЩ 94 никога да не получава ръководна длъжност.

    Коментиран от #4

  • 4 Футболер

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Опитен":

    Съгласен, Боби направи толкова бели на Българският футбол че 20 години не могат да се оправят. Пенев е добър треньор но е супер алчен, а Костадинов не става за нищо. Стоичкв е леке и
    единствено Сираков и Балъков знаят какво правят. Дано Михайлов да си отиде час по скоро а Балъков да го оставят поне 5 години на поста му.

    Коментиран от #5

  • 5 боцмана

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Футболер":

    Балъков никога не е ставал за треньор , ако ставаше нямаше да го наритат от Германия. Следващата му издънка бе с Нефтохимик с почти неограничени финанси и много правомощия не постигна нищо , защото е некадърен и стилът който налагаше на затворена и страхлива игра не води до нищо добро.