19 Юни, 2012 01:23 829 0

Испания се измъчи с Хърватия, но накрая победи

  • испания-
  • италия-
  • хърватия-
  • евро 2012-
  • навас
Испания се измъчи с Хърватия, но накрая победи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Испания се класира за 1/4-финалите на Евро 2012 след драматична победа с 1:0 над Хърватия в последния мач от група "С".

Единственото попадение в мача реализира Хесус Навас в 88-ата минута, след като преди това Икер Касийяс направи куп майсторски спасявания.

В 26-ата пък съдията не отсъди дузпа при спорно влизане на Серхио Рамос в краката на Марио Манджукич.

И двата отбора щяха да се класират при многоголово реми. Ситуацията в другия мач позволяваше хърватите да продължат напред за сметка на Италия дори и при 1:1, но двата тима показаха, че не участват в уговорки.
 

Иначе през целия мач "Ла Фурия" игра типичния си футбол с множество къси подавания най-вече по широчина на игрището. За разлика от други мачове обаче тимът създаде само едно единствено голово положение.


В крайна сметка то бе достатъчно за възпитаниците на Висенте дел Боске да спечелят двубоя и да се класират за четвъртфиналната фаза на ндпреварата.
 

Другият отбор, който излиза от групата е тимът на Италия, който в своя мач надигра аутсайдера Ирландия с категорично 2:0.
 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА