Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 14:31 2 154 3

Григор Димитров пред ново изпадане от топ 30

  • димитров-
  • изпадане-
  • топ 30-
  • места-
  • ранглиста-
  • тенис

Българският тенисист е вече 29-ти в света

Григор Димитров пред ново изпадане от топ 30 - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров слезе с две позиции в ранглистата на АТП и заема 29-ото място. Активът на българина остава 1432 точки. Той не успя да го увеличи, след като отпадна още на старта на кампанията си в Стокхолм през изминалата седмица.

В същото време Андрей Рубльов и Денис Шаповалов спечелиха съответно надпреварите в Москва и в шведската столица, с което изпревариха българина.

Тази седмица първата ни ракета участва на турнира от сериите АТР 500 във Виена. Добрата новина за него е, че отново няма точки за защитаване и само може да добавя към актива си.

Лидер продължава да бъде Новак Джокович, но само на 320 точки пред Рафаел Надал. Очаква се в началото на ноември да стане и рокада на върха и испанецът да си върне челната позиция. Трети е Роджър Федерер на близо 2300 точки разлика от Надал.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    7 0 Отговор
    Е браво!!! От 4-ти, 5-ти да изпадне извън първите 30!!! Прогрес!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Щукар

    3 0 Отговор
    ОЩЕ ЩЕ ПАДА.
  • 3 ДДРОнег

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Споко, бре, да не е само той да изпада от върха !!!
    Я погледни и др. - Возняцки, Остапенко, Касаткина, Мугуруса, Конта и др. То вярно е, че тези са от WTA, но такива примери има в ATP !!!
    Има и един много добър испански тенисист, май беше Кареньо Буста или Вердаско, той пък е много добър, но непостоянен, като Григор !!!
    Раонич, Бердих, Чилич ... и още примери можеш да видиш !
    Жалко за Григор, искаше ни се поне да е в Топ10, но това е положението ...!!