Last news in Fakti

2 Ноември, 2019 18:58 2 587 4

Леванте размаза Барса за 7 минути

  • барселона-
  • леванте-
  • ла лига-
  • испания
Леванте размаза Барса за 7 минути - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският шампион Барселона претърпя шокови минути в средата на второто полувреме и загуби с 1:3 при гостуването си на Леванте в двубой от 12-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси изведе каталунците с гол от дузпа в 38-ата минута, която породи много дискусии заради засада на Антоан Гризман малко по-рано. Между 61-ата и 68-ата минута “гранотас” нанизаха три попадения, като шампионите сякаш отсъстваха.

Антоан Гризман се завърна в стартовия състав до Лионел Меси и Луис Суарес. Артур и Артуро Видал заслужиха позиции в средата на терена до Френки де Йонг. Нелсон Семедо измести Жорди Алба в лявата защитна зона.

Двубоят започна с постепенни акции към вратата на Айтор Фернандес. Каталунският тим овладя топката, докато домакините предпочитаха да играят по-защитно. В седмата минута Луис Суарес стреля точно, но не достатъчно опасно от 18 метра - в ръцете на вратаря. В 12-ата Луис Суарес получи жълт картон, въпреки че нарушението в атака беше извършено от Артур. След консултация с ВАР съдията правилно промени решението си и даде картона на бразилеца.

В 17-ата “жабчетата” създадоха голова ситуация пред вратата на Марк-Андре тер Стеген. Енис Барди хитро остави за Хосе Кампаня, който получи около точката на дузпата, където беше блокиран при съвместни действия на Гризман и Клеман Лангле. В 19-ата Борха Майорал овладя в наказателното поле, закани се да стреля и беше спрян.

В 24-ата Семедо подаде към Гризман, който опита да извади топката към точката на дузпата, но крак на защитник изчисти в корнер. В 31-ата Гризман получи от Меси и шутира под ъгъл - вратарят Айтор изби с крак след ниския удар.

В 36-ата подаде към Гризман, той много интелигентно пропусна топката за връхлитащия Семедо, който беше фаулиран от Мирамон - дузпа. Меси не сгреши при изпълнението, залагайки на висок удар - 0:1.

Повторението показа, че Гризман е в засада секунди по-рано при пас на Семедо към него. ВАР не забеляза това и голът беше зачетен. Тази ситуация предизвика полемики в социалните мрежи.

В 41-ата Луис Суарес напусна принудително и в игра за "лос кулес" се появи Карлес Перес. В 43-ата Артуро Видал центрира отдясно, получи се суматоха, Меси някак се домогна до топката, но не я прати достатъчно силно към вратата и тя беше изчистена.
Валенсианският тим "избухна" за две минути и обърна мача за 2:1. В 61-вата минута Жерард Пике не изрита топката към правилното място, домакините набързо разиграха и Хосе Кампаня беше изведен пред точката на дузпата, откъдето фронтално разстреля Тер Стеген 1:1. Стотина секунди по-късно Борха Майорал изстреля топката от 22 метра, германският страж плонжира и игра с нея, но сам я закачи и тя влезе в мрежата му за 2:1.

Кошмарът за Барселона продължи и в 68-ата минута незнайно как никой не покри Неманя Радоя. Халфът се сдоби с топката фронтално срещу вратаря и стреля от 13 метра. След рикошет в крака на Жерард Пике Тер Стеген не успя да спаси - 3:1. Ернесто Валверде реагира с включването на Ансу Фати. В 74-ата закратко Меси беше намалил резултат след хубав фронтален пробив. Впоследствие попадението беше отменено заради засада на Гризман.

Гостите от "Камп Ноу" трудно намираха ритъм в атаките си. В 86-ата Ансу Фати финтира съперник и фалцово потърси далечния ъгъл - топката премина покрай гредата и излезе в аут.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валери Valencia

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В 17-ата “жабчетата”
    Ивайло, "гранота" в случая идва от цвета (винено червено), не от вида жаби.
    Blau-grana. Grana-на валенсиано/каталан е наситено червено , от там гранота ! На Барселона също им казват така.

    Коментиран от #2

  • 2 Ццццц

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Валери Valencia":

    Какъв е смисъла на това което си написал?
  • 3 Валери Valencia

    3 1 Отговор
    Моля за извинение ! Не правилно мое тълкуване.
    Прав е Ивайло, името идва от времето след Гражданската война, когато са играли на игрище близо до река Турия.
  • 4 Кочо

    4 0 Отговор
    ,,В 36-aтa пoдaдe към Гризмaн, тoй мнoгo интeлигeнтнo прoпуcнa тoпкaтa зa връхлитaщия Ceмeдo, кoйтo бeшe фaулирaн oт Мирaмoн - дузпa. Мecи нe cгрeши при изпълнeниeтo, зaлaгaйки нa виcoк удaр - 0:1.


    Пoвтoрeниeтo пoкaзa, чe Гризмaн e в зacaдa ceкунди пo-рaнo при пac нa Ceмeдo към нeгo."
    ------------------------------
    Хайде сега обяснете как Семедо подава на Гризман, а той ,,интелигентно пропуска топката към връхлитащия Семедо…..? Някаква метафизика има тук!!!!!?????