Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 12:46 987 0

Защитник се отказа от националния заради политически интриги

  • ярослав ракицкий-
  • украйна-
  • футбол

Големият футбол се превърна в голяма политика

Защитник се отказа от националния заради политически интриги - 1
Снимка: БГНЕС

Защитникът на руския Зенит (Санкт Петербург) Ярослав Ракицкий обяви отказването си от националния отбор на Украйна по футбол с публикация в Instagram.

"Поздравявам националния отбор на Украйна с класирането на финалите на Евро 2020, желая успехи, момчета, вие сте отличници. Преди десет години дебютирах за националния отбор, а сега е време да кажа "довиждане", написа 30-годишният Ракицкий.

"Отказвам се от националния отбор на Украйна. Очаквах повиквателна през цялата 2019 година. Но големият футбол се превърна в голяма политика. Именно от страха се ръководят хората, които изпращат повиквателните за националния отбор. Политиката няма място във футбола.

За мен беше чест да защитавам националната фланелка на моята родина, беше чест да побеждавам и да доказвам силата на украинците. Чест беше да нося знамето на екипа ми по международните терени. Благодаря на всички за подкрепата. Винаги съм се раздавал на футболното игрище за победа на Украйна! Желая само златни отличия! Благодаря!", написа още защитникът.

Ракицкий дебютира за Украйна на 10 октомври 2009 година. Той записа 54 мача и 4 гола с националния екип.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА