13 Ноември, 2019 20:20 1 483 0

Венгер си намери нова работа

  • арсен венгер-
  • фифа

Той остава извън треньорството

Венгер си намери нова работа - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер официално започна работа във ФИФА. Французинът ще отговаря за глобалното футболно развитие, като лично президентът на световната футбола централа Джани Инфантино го представи в новата му роля.

В последните седмици Венгер бе спряган като един от кандидатите за треньорския пост в Байерн (Мюнхен), но след днешното назначение очевидно такъв развой вече е невъзможен.

От ФИФА обясняват, че ролята на Венгер ще бъде да отговаря за надзора и развитието на спорта както при мъжете, така и при жените.

"С нетърпение очаквам да се заема с това изключително важно предизвикателство. Не само защото винаги съм се интересувал да анализирам футбола от по-широка гледна точка, но и защото мисията на ФИФА като ръководен орган на световния футбол е наистина глобална", заяви 70-годишният Венгер, който бе без работа, след като бе освободен от Арсенал през 2018-а след 22 години в лондонския клуб.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА