Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 17:40 1 228 0

Флорентино Перес по-властен във футбола от всякога

  • флорентино перес-
  • реал мадрид-
  • фифа

Бе избран за президент и на Световната футболна асоциация

Флорентино Перес по-властен във футбола от всякога - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес бе избран за президент и на Световната футболна асоциация. Това е организацията, която ще бъде отговорна за организирането и провеждането на Световното клубно първенство занапред.

В гласуването, което се проведе в щаба на ФИФА в Цюрих, взеха участие представители на Реал Мадрид, Милан, Бока Хуниорс и Ривър Плейт от Аржентина, ФК Америка от Мексико, Оукланд Сити от Нова Зеландия, Гуанджоу и Мазембе от ДР Конго.

За заместник на Перес бе избран шефът на Мазембе Мойс Катумби.

Световното клубно първенство тази година ще се проведе през декември в Катар. Участват Ливърпул, Монтерей, Есперанса, Йенген Спорт и Ал-Сад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА