Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 08:41 2 053 0

Милионер си купи футболен клуб и се назначи за треньор

  • ромфърд-
  • глен тамплин-
  • футбол

Богаташът привлече фенове с безплатни напитки и свободен вход

Милионер си купи футболен клуб и се назначи за треньор - 1
Снимка: Twitter

Световният футбол се е нагледал на различни случаи на ексцентрични милионери, които купуват собствени клубове. Такова чудо обаче не се беше случвало.

Богаташът Глен Тамплин купи нискоразредния английски Ромфърд във вторник (12 ноември) и веднага уволни наставника Пол Мартин и целия му екип, а назначи себе си за треньор на отбора, информира „Есекс Лайв“.

Освен това той подплати сделката с привличането на 14 нови играчи, а освен нова подписа с мениджърски екип, който има възможност да му осигури играчи от английската четвърта дивизия.

Тамплин обеща да ремонтира клубния стадион и да изплати дълговете на отбора. В първия мач под негово ръководство имаше значително повече публика, отколкото в предишните домакинства.

Повод за това беше официалното обещание на милионера, че входът ще бъде свободен и всеки посетител ще получи безплатна напитка. Той удържа на думата и изпълни дадения обет, а на трибуните имаше 524 зрители.

Зрителите обаче не успяха да се зарадват на успешен дебют на Глен Тамплин. Ромфърд, който е на последно място в класирането отстъпи с 2:3 на четвъртия Коджешол. Гостите са популярен отбор на Острова, тъй като директор на клуба е известният английски певец Оли Мурс, завършил на второ място в риали форматът „Екс-фактор“.

Самият мач премина през обрати. Ромфърд поведе с 1:0 още в 19-ата минута, но до 35-ата гостите обърнаха до 3:1 в своя полза. В 56-ата минута домакините вкараха още един гол чрез едно от новите си попълнения Фреди Монкур.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА