19 Ноември, 2019 10:25 3 247 6

Венци Стефанов: Лечков е туристическа фирма в БФС

  • венцислав стефанов-
  • славия-
  • бфс-
  • йордан лечков

Такъв като президента на Славия не се е раждал...

Венци Стефанов: Лечков е туристическа фирма в БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов отново намери място в медийното пространство. Всъщност няма ден, в който Стефанов да не се е появил я в някое студио, я в някой сайт или вестник.

Днешната му изява бе в предаването „Тази сутрин“ по „bTV“. Той отново коментира компетентно проблемите в управлението на футболната централа и поведението на вицепрезидента Йордан Лечков, който оспорва вписването на временния бос на БФС Михаил Касабов.

За такъв като Венци Стефанов може да се каже, че ако се беше родил по време на войната... нямаше да я загубим!!

Ето какво каза Стефанов. То не е по-различно от всичко досега, но все пак има някои цветущи определения за хората влизащи в опорната му точка.

„Според решението, което взехме на последния Изпълком, временно изпълняващ длъжността е Михаил Касабов. Йордан Лечков също беше от тези, които взеха решението. Всички се подписаха, но ако той не се е подписал, това говори лошо за него. Решихме единодушно сегашното ръководство да си подаде оставката, след като Борислав Михайлов подаде своята. Не знам защо Йордан Лечков прави така, че да изостря обстановката. Има стенограма. За да я видите, може да ви съдейства Михаил Касабов. Мога да кажа, че Лечков не казва истината“, обяви Венци Стефанов.

„Йордан Лечков не е човекът, който ще определя съдбата на хората в БФС. Не знаех, че е туристическа фирма и че се грижи за пътуването и хотелите. Той е определен да отговаря за националния отбор и да помага със съвети. Виждате обаче каква е ситуацията там.

Емил Костадинов отговаря за юношеските гарнитури и младежкия национален отбор там има напредък. Тези момчета от младежкия национален отбор, които разбиха Полша с 3:0, бяха събрани от Ангел Стойков преди шест години. Запомнете това име. Те са негови рожби. Сегашния му отбор (U19) също стигна до елитните квалификации. Сега са в Турция и Емил Костадинов е плътно до отбора. Проблемът при нас е, че развиваме качествени деца, които се развиват на ниво до 21 години, но след това се къса връзката. Защото не им се дава шанс да играят в отборите, а се взимат чужденци“, попита босът на Славия.

„След оставката на Борислав Михайлов започнаха да се пораждат порочни практики: „Аз искам, той иска, друг иска да стане президент на БФС.“ Много кандидати се появиха. Сигурно са 99. Няма да се изненадам, ако Йоло Денев се кандидатира.

Дали Емил Костадинов е готов за президент на БФС? Емо не страда от болни амбиции, той е кротък човек, върши си отлично работата, но не мисля, че има желание да е кандидат за БФС, защото не обича да се навежда. Любо Пенев е добро момче, хубаво играе тенис, разбира от футбол, но... Не мисля, че Димитър Бербатов е вариант. Той обича да гледа нещата отгоре, той е голямата работа. Трябва човек, който обича децата, футбола. Нужен е доказан човек. Борислав Михайлов с възможностите си, контактите си и авторитета си направи така, че непопулярната във футбола България да има толкова представители в структурите на УЕФА“, каза още Стефанов.

„За мен Ивелин Попов е прав да се откаже от националния отбор. Той е мъжко момче и не обича някой да му се качва на главата. Има сърце и дупе. Явно му е писнало всички да се правят на началници. Отиде да говори с феновете на мача с Англия, когато другите се прибраха. За мен ситуацията с расизма беше постановка. Кой я е наредил, не мога да кажа.“

"Защо не питате Лечков кога ще има конгрес? Нали той определя. Трябва да се внимава, защото ако изборът е през януари или март, ще се обърка провеждането на първенството. Ще бъдат засегната работата на различни комисии“, завърши Венцеслав Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    9 13 Отговор
    Голям !Малко останаха такива президенти...
  • 2 Дедо

    11 2 Отговор
    Кокала, не изпускаме кокала. Аме иначе хем сърби, хем боли, хем ни е драго!
  • 3 Йжн

    10 0 Отговор
    Този изговори голямо безумие като това че Б.Михайлов допринесъл много за Бг футбола..а водещия го беше страх да го попита как точно е допринесъл за Бг футбола като от много години само равни и загуби постигаме и сме винаги в дъното на групите както сега например...нахален гост и страхлив водещ..това беше този разговор
  • 4 Леле

    11 0 Отговор
    Много сладък този кокал бе! Не разбраха ли, че всички, който досега участваха под някаква форма в БФС са виновни за състоянието на футбола?Вън всички! Некадърници!
  • 5 ЧИЧО

    9 0 Отговор
    Тоз СИКаджийски глиган от всичко разбира бе!!! То няма футбол, няма тенис, бокс, модерен балет, шах, политика, изкуство.... А пък за застраховки да не говорим! ДА ГО ОБЯВИМ ЗА НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО!!! Започвам подписка за референдум по въпроса!!!
  • 6 цЕсКи лЕсЕкА

    5 0 Отговор
    Вчера слушам по телевизията и пари за екипи на децата източили и гепили тия нагляри! А до децата никакви екипи не стигнали,ако някъде е стигнало е до близки до тях клубчета! Страшни боклуци,страшни пумяри и нагляри! Най големият нагляр е сливенската перла Лечето! Тоз е толкова прост и самозабравил се,че срам никакъв няма!