20 Ноември, 2019 17:55 2 780 5

ФИА разследва двигателя на Ферари

  • ферари-
  • фиа-
  • горивна система

Иззети за анализ компоненти след ГП на Бразилия

Противоречията около двигателя на Ферари не стихват, след като ФИА е иззела за анализ част от горивната система на SF90, също така на един клиентски отбор и на друг. Съмненията дали Скудерията не мами започнаха след лятната пауза, когато червеният тим записа поредица от полпозишъни. Тогава съперници на италианците писаха до ФИА с искане за уточнение относно правилата за двигателите.

ФИА публикува техническа директива по въпроса, като подчерта член 5.10.5, където е указано: "всяко устройство, система или процедура, която или които имат за цел да увеличат горивния поток или да съхранят и рециклират гориво след точката на измерване, са забранени". Само седмица по-късно излезе и втора директива, която потвърждава, че запалимата смес в охладителната система на двигателя не може да се ползва за изгаряне.

От тогава насетне Ферари не са успявали да запишат полпозишън, а въпросите продължават да висят във въздуха. Според немския журналист Тоби Грюнер ФИА са иззели елементи от горивната система на Ферари, техен клиент, както и от друг отбор след състезанието в Бразилия. Те ще бъдат щателно изследвани в лабораториите на ФИА.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яажя

    3 8 Отговор
    това е все едно Литекс да се превърне в ЦСКА

    Коментиран от #3

  • 2 Алфа Вълкът

    20 11 Отговор
    Значи Ферари са играли по правилата и после приемат указ за да им забранят нововъведението - тоя филм сме го гледали вече!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 а черните залози

    3 6 Отговор
    Накрая ще потулят нещата! Ферари са мафия! Никога не са печелили титла по честен начин! И винаги единият им пилот е нечие протеже и се ползва с привилегии!
  • 5 Голф с ПК рег N

    1 1 Отговор
    Според ФИА Ферари от двигател с вътрешно, са направили двигател с външно горене - е не са ли веУики