21 Ноември, 2019 09:50 1 977 23

Кобрата: Срещу Кличко имах грешна стратегия, но може би е по-добре, че не го бих

  • кубрат пулев-
  • кличко-
  • загуба-
  • бъдеще-
  • световната титла

От империята „Кличко“ правеха хиляди номера. Бях сам срещу всички, нямах опит, хората около мен нямаха опит'', заяви Кубрат Пулев за bTV

Кобрата: Срещу Кличко имах грешна стратегия, но може би е по-добре, че не го бих - 1
Снимка: БГНЕС

Може би е по-добре, че загубих от Владимир Кличко, иначе щях да съм прекалено голям, обяви Кубрат Пулев в предаването „Тази сутрин“ на bTV. Преди 5 години българският боксьор бе нокаутиран от тогавашния шампион в сблъсък за световната титла в тежка категория в Хамбург.

„От щаба на Кличко бяха учудени от публиката и от това колко българи дойдоха да ме подкрепят. Бях много добре подготвен, но стратегията ми беше супер грешна. Бях сам дори срещу „Зауерланд“. Допуснах грешки от първи клас в бокса - като ти посягат долу, не сваляш ръката и не позволяваш да те финтират“.

„Може и да е по-добре, че не го победих. Така е трябвало да стане, сега е много по-интересно. За нищо не съжалявам. Действията ми на ринга бяха прибързани, бях зелен въпреки опита при аматьорите. От империята „Кличко“ правеха хиляди номера. Бях сам срещу всички, нямах опит, хората около мен нямаха опит. Те искаха да помогнат, но това беше положението. Поемам изцяло вината и отговорността, защото най-важна бе стратегията на ринга. Бях добре физически, но...“

Пулев разкри, че прословутата му реплика след въпросния мач – „Продължаваме напред“, се е превърнала в мотивация за много хора, включително и за такива със здравословни проблеми. „Това ме топли и ме радва – че са получили подкрепа в трудни мигове“.

Кобрата подчерта, че не е срещнал особени затруднения в последния си двубой – срещу американеца Райдъл Букър, когото победи със съдийско решение. „През цялото време го биех, той беше подвижен боксов чувал. Разбира се, не трябва да го подценяваш – във всеки едни момент можеше да експлоадира и да върне някой удар. Видяхте, че дори Джошуа - непобедимият, великана, мускулестият Джошуа - загуби от Руис заради един удар. Букър няколко пъти ме намери с десни прави, но не бяха някакви кой знае какви удари, българската глава е здрава и издържа на удари“.

„Аркадата вече съм я забравил, нямам никакви проблеми. Два-три месеца ѝ трябваха да отшуми, беше много дълбока - двайсет и няколко шева. Мотивацията и духът са най-важни при такава ситуация на ринга. Боли и много обезверява, защото кръвта влиза в окото, не виждаш, има удари, които се изсипват върху мен, защото противникът атакува. Но мен ме движи желанието за победа. Силата е в духа, а не в парите или колите. Затова ме е яд за България, но това е друга тема“.

„Със сигурност ще се изправя за титлата срещу победителя между Джошуа и Руис. Очаквам, ако Руис се подготви съвестно, да спечели отново. Въпреки че и Джошуа със сигурност си е взел поука“.

Пулев разкри, че със сигурност продължава съвместната си работа с треньора Ули Вегнер. „Разбираме се перфектно. Той има око за бокса, има изграден начин на подготовка и програма, които неведнъж са водили до успехи. Той застана до мен и ми каза - ти си моята мотивация да направя световен шампион в тежка категория и след това се отказвам от бокса“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалист

    14 12 Отговор
    Камва стратегия ти си нарицателно за дърво което се бие подло и удря опонентите си зад шията! Кличко просто не ти даде шанс да го удряш не позволено зад шията и да го замайваш като спреш притока на кръв към мозъка! Подло малцинство от Балканите!

    Коментиран от #20

  • 3 s7un7

    12 6 Отговор
    Ква стратегия можеш да имаш ти бе, престъпник и проста мутра, заради шоуто не те нокаутира в първия рунд
  • 4 Деньо

    14 0 Отговор
    Кобра, добре, че не го би, че от него човек повече нямаше да стане! Ха ха ху ййййй яяяя.
  • 5 Букър

    7 0 Отговор
    Нищо, продължавай НАПРЕД, Още 4-5 мача след това ще се установиш за постоянно в САЩ ти почти си се преселил вече, Ще си направиш една боксова школа и това е, Само ако то дадат още един шанс за тита промени си наистина стратегията и престани да се биеш като робот (еднообразно)
  • 6 цеко сифоня

    10 2 Отговор
    това е българина добре се е насрал ами не можеш да мо затвориш устатааааааааа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тренера

    19 2 Отговор
    Срещу Джошуа стратегията ти беше правилна направи се на контузен и продължи напред да се бориш с тюфлеците! Цялата му кариера се дължи на посредствени боксьори, разни на по 42годишни, пандизчии които не са качвали на ринга от 10години бивш шампион от преди 15години,братовчеда на Тайсън Фюри Хюи Фюри и......
  • 9 Кой68

    17 1 Отговор
    Страшно е кога се вземеш на сериозно...Срещу Кличко ти бе клоун,а той боксьора.......

    Коментиран от #13

  • 10 Явно малко

    11 1 Отговор
    ти беше боя, който ти хвърли. Явно акъла няма да ти дойде.
  • 11 Роб Халфорд

    13 1 Отговор
    Кубратее, ти по-скоро се радвай, че Кличко не те уби.
  • 12 Пульо ставаш смешен.......

    13 1 Отговор
    Всички видяхме че Кличко ти размаза фасона.........тъй че недей да се правиш на велик.
  • 13 Тренера

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кой68":

    Кличко го финтира с най - стария номер от бокса, посегна лъжливо към черния му дроб Кубрат свали ръката ниско да се изпази и тогва Кличко със същата ръка го намери в главата, а гарда на кубрат вече беше доло ниско!
  • 14 Умберто

    6 0 Отговор
    Айй,Кобуа...и ти станА философ.От нойаута на Кличко си поумнял.Ти не можеш да си голям,защото манталитета ти е малък.Не става само с шамандура,която носи на песници.
  • 15 Умберто

    5 0 Отговор
    Кобуа ,лев прав до края на света.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Behemoth

    8 3 Отговор
    Плюете го ама за себе си е прав човека...никой българин не е стигал толкова високо в бокса...а и за човек поел толкова удари не е никак глупав....
  • 18 Тъпанар)

    7 0 Отговор
    Пак ще те блъсне товарния влак, ти само с разни измислени пенсионери, пандизчий, анонимници се ИЗЛАГАШ! ВЗЕМИ СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ 55 ГОДИШЕН БАКШИШ СЛЕДВАЩИЯ МАЧ И ТОЗИ ПЪТ ДА УСПЕЕШ ДА ГО СВАЛИШ, ХАХАХА СМЕШКОООООООО
  • 19 Ивайло

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кобрата: Срещу Кличко имах грешна стратегия, но може би е по-добре, че не го бих. Ама разбира се, то си е винаги по-добре да паднеш, даже си е за предпочитане!!!
  • 20 Пополопо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Талантите в днешно време не се показваме много 😉
    Останалите амбицциозни натегачи с празни глави са продукти за пари на едни чичовци коиъо им пият от здрявето ❤️
  • 21 Пополопо

    1 0 Отговор
    Футбол, танци, аробика, плуване.... Физическа интелигентност те прави тонизиран, а тези "известни" батки освен да си захабяват ставите и някой лев...друто няма. Общо казано тези хора стимулирате само фалш и лицемерие сред подрастващите.... Иво Игнатов се кязвам от софия Младост 1 ❤️😁😎

    Коментиран от #23

  • 22 Brat

    2 0 Отговор
    Еми тогава защо отиде да се биеш с Кличко?
    Да му послужиш като боксова круша ли?
    Не отиде ли именно, за да го победиш и да ни накараш да се гордеем, че българин(щеше да) е световен шампион по бокс?
    Недей да се оправдаваш с номерата на Кличко, вярно е, играят мръсно, но това го прави (почти) всеки професионален боксьор.
    Вече колко години си в профибокса, би трябвало вече да знаеш, че боксьорите постоянно си правят мръсно и дефакто никой не спазва(повечето) правила при съперничество за световната титла, понеже тук залогът е голям, все пак, става дума за световната титла, а това гарантира както гордост за нацията на победителя, така и милиони печалби за него, а ако си спечелил и някой те предизвика да се биете за нея, приемаш и ако си я защитиш, печелиш репутация на уважаван боксьор, с който всички трябва да се съобразяват.
    Стискам ти палци този път да успееш.
  • 23 Brat

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пополопо":

    Аз на твое място изобщо не бих казал кой съм, нито къде живея, ти трябва да си голям наивник, за да казваш кой си и къде живееш.
    Няма значение дали имаш какво да криеш или не, ако някой иска да се сдобие с личните ти данни(с цел продажба), ще го стори така или иначе, не бъди глупав да казваш на всички кой си и къде живееш, колкото и да настояват, остави ги 80-те процента да берат ядове, като са сглупили да си публикуват личните данни, така започват хаковете като теча на лични данни от НАП тази година, 'щото овцете са си въобразили, че няма какво да крият.
    Казват си кои са, къде живеят и т.н., а през това време някой крадец на лични данни иска да им ги открадне, вижда ги, че са си ги публикували, добира се до поверителна информация за въпросните и хоп, ей ти теч на лични данни, по-късно го залавят, но "след дъжда качулка", той е продал, комуто трябва личните им данни и гушнал прилична печалба.
    А тия, дето са сглупили да ги публикуват, реват, ама к'вот' било-било, да им е за урок.
    Друг път недей да публикуваш личните си данни в Интернет, бъди от 20-те процента, че да ти е мирна главицата(дори да не са ти истинските)
    Приятна вечер.