Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 15:20 1 154 3

Заради расизма: футболистите в Холандия няма да играят в началото на мачовете

  • расизъм-
  • холандия-
  • акция срещу проблема-
  • на футболистите

Действията на играчите идват след поредните прояви на расизъм по терените в Холандия

Заради расизма: футболистите в Холандия няма да играят в началото на мачовете - 1

Футболистите в първите две холандски дивизии предприеха сериозни действия срещу расизма. През следващия уикенд те няма да играят в първите минути на всеки един мач, а на светлинните табла на всеки стадион ще бъде изписано посланието: „Расизъм? Тогава няма да играем футбол!”

Действията на играчите идват след поредните прояви на расизъм по терените в Холандия. През миналия уикенд нападателят на Екселсиор Ахмед Мендеш Морейра бе обиждан на расистка основа от феновете на Ден Бош, а футболистът се опита да напусне терена преди да бъде успокоен от своите съотборници, предаде Гонг.

От Ден Бош се извиниха официално на играча, въпреки че първоначално отричаха, че феновете на тима са обиждали Морейра.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    7 1 Отговор
    Само белите да си играят и готово.
  • 2 Lonecheer

    3 1 Отговор
    Като не играят футбол ще ми накривят на шапката. Щом са толкова нежни души и обидчиви защо не сложат край на кариерата си и да си вървят в Африка? Какъв го дирят тук тези бананджии?
  • 3 Morgoth

    0 0 Отговор
    Не че подкрепям расизма, но ако съм на такъв мач бих ги освирквал през цялото време, когато се правят на отворени и седят пред този надпис.