Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 09:22 4 681 8

Пореден случай на заловен български спортист с допинг

  • бокс-
  • горяна стоева-
  • допинг

Горяна е дала положителна проба за кленбутерол и наказанието ѝ изтича на 19 май 2023 г.

Пореден случай на заловен български спортист с допинг - 1
Снимка: БГНЕС

Пореден случай на заловен български спортист с допинг. Европейската шампионка по бокс за девойки от 2017 година и четвърта на младежката Олимпиада в Буенос Айрес 2018 - Горяна Стоева, е със спрени права заради положителна проба. Това показва обновения списък на родната Антидопингова агенция.

Интересното в случая е, че Горяна, която има два сребърни медала от шампионати на Стария континент - 2018-а за девойки и 2016-а за момичета, е дала положителната проба, докато е тествана извънсъстезателно с отбор по кикбокс. Това сочи информацията на Антидопинговата агенция, където в полето за спорта, в която се изявява Стоева, пише “кикбокс и муайтай”.

Горяна е дала положителна проба за кленбутерол и наказанието ѝ изтича на 19 май 2023 г.

Oт години насам Стоева се съчетава двата спорта - бокса и кикбокса, и програмата ѝ е много натоварена. Тя дори е националка и в двата вида спорт. Иначе като малка Горяна започва с карате, после се прехвърля в кикбокса, а накрая и в бокса.

За последно тази година Стоева се пусна на европейското по бокс за жени до 22 години във Владикавказ през март, където отпадна на четвъртфиналите. Същия месец участва и на турнир в Рига, където спечели сребърен медал.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Брадвата":

    Какви чавета? Българче си е момичето. Поинтересувай се!
  • 4 David and David

    3 3 Отговор
    Странно, че кленбутерола е в списъка...
  • 5 дедо

    10 0 Отговор
    И какво общо има снимката на лекоатлетките със статията?
  • 6 хм да

    2 2 Отговор
    За пръв път от години четем за хваната с допинг наша състезателка, обаче клик-бейт гения случайно на име Борисов така си озаглавил статията като че всеки ден хващат поне по няколко. Големи сте тарикати, нямате равни по цялото земно кълбо. Никой друг треторазряден "журналист" от жълт сайт не прави като вас. Поздравете се самички, защото няма кой друг да ви види колко сте хитри. Слагате хитрата сврака в задния си джоп.
  • 7 Българина

    1 0 Отговор
    Само краварите са "чисти", след като умишлено си унищожиха допингпробите.
  • 8 Грую

    0 0 Отговор
    От добавките, прибавките и надбавките ще да е!