Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 14:57 2 149 1

Луис Енрике нападна остро бившия си асистент

  • луис енрике-
  • роберт морено-
  • испания-
  • национален отбор
Луис Енрике нападна остро бившия си асистент - 1
Снимка: БГНЕС

Завърналият се начело на испанския национален отбор Луис Енрике разясни за възникналото напрежение между него и бившия му асистент Роберт Морено. През юни бившият треньор на Барселона беше принуден да се оттегли заради здравословните проблеми на дъщеря му и на негово място застана 42-годишният му помощник, с когото начело тимът си подсигури класирането на Евро 2020.

Преди седмица обаче Испанската федерация възстанови Енрике начело на “ла роха”, което не се хареса на Морено. Оказва се, че той е настоявал да води отбора и на финалите, след което евентуално да отстъпи мястото си обратно на Лучо.

“Имахме среща в дома ми на 12 септември - разкри днес Енрике. - Тогава той ми обясни, че иска да е начело на Испания на ЕП, след което щял да бъде готов отново да ми бъде асистент. Очаквах тези му думи, защото виждах накъде отиват нещата. Но не мога да търпя такава липса на лоялност и затова му обясних, че повече не го искам в щаба си. Прекалената амбиция у един човек е слабост.”

Луис Енрике трябваше да остави националния тим настрана, докато дъщеря му Ксения се бореше с онкологично заболяване. Тя загуби битката за живота си в края на август. “Тази 2019-а година не беше добра за мен. Но и не искам да критикувам Морено за професионалната му амбиция. Решението той да не остане в щаба ми е мое, а не на федерацията или някой друг. Няма да съм доброто момче в този филм, но не съм и звяр”, добави 49-годишният треньор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 0 Отговор
    Точно в помощника му да няма нещо българско, като алчност завист, бълхата са наяла и излязла на челото, браво, и амбицията е последно убежище на некадърника, ашколсун на енрике, де да имахме и ние такива личности във футбола